HomeΚΟΣΜΟΣΟ Ερντογάν κυνηγά ακόμη και δικηγόρους όσων έχει φυλακή

Ο Ερντογάν κυνηγά ακόμη και δικηγόρους όσων έχει φυλακή

«Είναι μια μάταιη απόπειρα να μείνουν ανυπεράσπιστοι η Γκιουλμέν και ο Οζακτσά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει τη δίωξη εναντίον όσων θεωρεί πως το απειλούν. Σήμερα η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα κράτησης σε βάρος των συνηγόρων δύο εκπαιδευτικών απεργών πείνας, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να εμφανιστούν σε δύο ημέρες ενώπιον του δικαστηρίου, δήλωσαν δικηγόροι που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς.

Η Νουριγέ Γκιουλμέν, καθηγήτρια λογοτεχνίας, και ο Σεμίχ Οζακτσά, δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο, πραγματοποιούν απεργία πείνας εδώ και περισσότερο από έξι μήνες επειδή έχασαν τις δουλειές τους στο πλαίσιο της καταστολής που ακολούθησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, γιατροί λένε πως οι δύο κρατούμενοι επιβιώνουν με υγρά και συμπληρώματα και έχουν υπογραμμίσει πως εδώ και αρκετούς μήνες είναι επικίνδυνα εξασθενημένοι.

Οι αρχές τούς έθεσαν υπό κράτηση τον Μάιο υποστηρίζοντας πως έχουν σχέσεις με τη μαχητική αριστερή οργάνωση DHKP-C, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική. Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σε βάρος 18 δικηγόρων, όλων μελών δύο δικηγορικών γραφείων που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των εκπαιδευτικών.

«Η κράτηση των συναδέλφων μας σήμερα είναι μια μάταιη απόπειρα να μείνουν ανυπεράσπιστοι η Γκιουλμέν και ο Οζακτσά», δήλωσε στο Ρόιτερς ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τους δύο, προσθέτοντας πως περισσότεροι από 2.000 δικηγόροι ζήτησαν να τους υπερασπιστούν λόγω της συμβολικής σημασίας της υπόθεσης.

Η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές σε δικηγορικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και έθεσε υπό κράτηση 10 δικηγόρους, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για άλλους οκτώ. Οι Γκιουλμέν και Οζακτσά θα εμφανισθούν την Πέμπτη ενώπιον δικαστηρίου, για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή τους.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση