HomeΚΟΣΜΟΣOμάρ Τσελίκ: Η αναστολή πωλήσεων όπλων από τη Γερμανία στην Αγκυρα εξασθενεί τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Oμάρ Τσελίκ: Η αναστολή πωλήσεων όπλων από τη Γερμανία στην Αγκυρα εξασθενεί τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

«Ο Γκάμπριελ να διατυπώνει σχόλια με σοβαρότητα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η απόφαση της Γερμανίας να αναστείλει όλες τις μείζονες εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία εξασθενεί τη μάχη της Άγκυρας εναντίον της τρομοκρατίας και καθιστά ευάλωτη την Ευρώπη, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ έκανε τη δήλωση αυτή στο Λονδίνο αφού ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε χθες ότι το Βερολίνο ανέστειλε τις μεγάλες εξαγωγές όπλων εξαιτίας της επιδείνωσης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία και την αύξηση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες συμμάχους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

«Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών πρέπει να διατυπώνει τα σχόλιά του με σοβαρότητα. Αυτά τα όπλα χρησιμοποιούναι στον αγώνα εναντίον του PKK και του ISIS», δήλωσε ο Τσελίκ.

«Η απόφαση αυτή θα εξασθενήσει τη μάχη της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας και, αν εξασθενήσει η τουρκική μάχη, αυτό σημαίνει πως το μέλλον της Ευρώπης καθίσταται πιο ευάλωτο», υποστήριξε. «Η Γερμανία πρέπει να αφήσει τα ζητήματα ασφαλείας εκτός των πολιτικών συζητήσεων».

Πηγή: ΑΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση