HomeΚΟΣΜΟΣΗ Χεζμπολάχ ανακοίνωσε: Τέλειωσε ο πόλεμος στη Συρία – Νικήσαμε!

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε: Τέλειωσε ο πόλεμος στη Συρία – Νικήσαμε!

Ισχυρός σύμμαχος του Άσαντ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ, ισχυρός σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης, ανακήρυξε τη νίκη στον πόλεμο στη Συρία, χαρακτηρίζοντας τις εχθροπραξίες που σημειώνονται «σκόρπιες μάχες», σύμφωνα με μια εφημερίδα που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ.

Αναφερόμενος στους αντιπάλους του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα φέρεται να δήλωσε σε μια θρησκευτική συγκέντρωση πως «το άλλο σχέδιο έχει αποτύχει και θέλει να διαπραγματευθεί για ορισμένα κέρδη», σύμφωνα με την εφημερίδα al-Akhbar.

«Κερδίσαμε τον πόλεμο (στη Συρία)… και ό,τι απομένει είναι σκόρπιες μάχες», δήλωσε ο Νασράλα, η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση του οποίου έχει στείλει χιλιάδες μαχητές στη Συρία προς υποστήριξη του Άσαντ. Πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενο της ομιλίας του Νασράλα επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της al-Akhbar.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 28 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας και του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών κοντά στην Ντέιρ αλ-Ζορ, στην ανατολική Συρία, όπου υποστηρίζουν δύο ξεχωριστές επιθέσεις κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, σύμφωνα με μια μκο.

Δεκάδες άμαχοι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες σε αεροπορικές επιδρομές που φέρεται να πραγματοποίησε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία κοντά στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος, υποστηριζόμενες από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία δρουν στο δυτικό τμήμα της επαρχίας αυτής, δυτικά του ποταμού Ευφράτη, ενώ μια συμμαχία αράβων και κούρδων μαχητών, που υποστηρίζεται από αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον, επιχειρεί στην ανατολική όχθη του ποταμού.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα ρωσικά πλήγματα είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν σήμερα 16 άμαχοι, εκ των οποίων πέντε παιδιά, που διέμεναν σε αντίσκηνα κατά μήκος του Ευφράτη, βορειοδυτικά της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ. Είχαν διαφύγει από τις μάχες στα περίχωρα του χωριού Ζαγκίρ Σαμίγια, που εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

Πάντα σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, «12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν σε πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του χωριού Αλ-Σαχαμπάτ», που εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη κοντά στην Ντέιρ αλ-Ζορ.

Ο διεθνής συνασπισμός υποστηρίζει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), μια συμμαχία κούρδων και αράβων μαχητών που θεωρείται αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά του ΙΚ στη Συρία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση