HomeΚΟΣΜΟΣΟ Πάπας Φραγκίσκος απέτρεψε την ευθανασία γυναίκας που είχε δεχθεί επίθεση με οξύ

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέτρεψε την ευθανασία γυναίκας που είχε δεχθεί επίθεση με οξύ

Είχε προγραμματίσει να θέσει τέλος στη ζωή της στις 29 Σεπτεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κονσουέλα Κόρντομπα, μια νεαρή γυναίκα από την πόλη Istmina στη βορειοδυτική Κολομβία είχε αποφασίσει να θέσει τέλος στη ζωή της με ευθανασία στις 29 Σεπτεμβρίου. Όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της το 2012, ήταν μια όμορφη κοπέλα μέχρι το 2.000, όταν ο πρώην σύντροφός της την περιέλουσε στο πρόσωπο με οξύ.

Παρά τις 87 χειρουργικές επεμβάσεις η Κονσουέλα εξακολουθεί να είναι παραμορφωμένη, αναπνέει με ειδικά σωληνάκια και τρέφεται μόνο με υγρή τροφή ενώ πρόσφατα μια μόλυνση στον εγκέφαλο χειροτέρεψε την υγεία της. Η απόφαση να κάνει ευθανασία είναι σύμφωνη με τον νόμο στην χώρα της, όπου η ευθανασία επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε πενθήμερη επίσκεψη στην Κολομβία, συναντήθηκε με την Κονσουέλα και εκείνη τον ρώτησε αν έχει την έγκρισή του να κάνει ευθανασία. Ο Ποντίφικας της ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την απόφασή της και της είπε πως την βρίσκει «όμορφη και γενναία».

«Μου είπε όχι, μου είπε ότι είμαι πολύ γενναία και πολύ όμορφη. Αυτό μου άλλαξε τη ζωή, τώρα θέλω να ζήσω», δήλωσε η νεαρή κοπέλα και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι ο θεός θα φέρει την γαλήνη στη ζωή της.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση