HomeHL-SportsΚέρκυρα-Παναθηναϊκός 1-0

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν πέτυχαν την πρώτη τους νίκη το βράδυ της Κυριακής στην Κέρκυρα, αλλα ηττήθηκαν με 1-0 από τους Φαίακες και παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το «τριφύλλι» έχει μεν κατακτήσει δύο βαθμούς από τις ισοπαλίες τους με τον Πλατανιά και τον Λεβαδειακό, ωστόσο κουβαλούσε τιμωρία δύο πόντων από την προηγούμενη σεζόν και ως εκ τούτου είναι στο… απόλυτο μηδέν.

Το γκολ που έκρινε το ματς και χάρισε στους γηπεδούχους την πρώτη τους φετινή νίκη, στο ντεμπούτο του Βοσνιάδη στον πάγκο τους, το πέτυχε ο Επστάιν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 18ο λεπτό.

Mε λάθη η διαιτησία του Παπαδόπουλου, ο οποίος αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στον Καμπέσας, στο φινάλε της αναμέτρησης, ενώ δεν απέβελε τον Γρομητσάρη στο 11ο λεπτό, όταν έκανε φάουλ στον Τσάβες, ως τελευταίος παίκτης.

Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος ήταν ο Παναθηναϊκός στο νησί των Φαιάκων. Η πρόβλεψη του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά τη γκέλα με τον Λεβαδειακό «θα δείτε άλλον Παναθηναϊκό στη συνέχεια» όχι απλά δεν επαληθεύτηκε, αντίθετα οι «πράσινοι» παρά τα νέα πρόσωπα που είχαν στην ενδεκάδα τους (Χίλιεμαρκ, Μουνιέ) ήταν σαφώς χειρότεροι από τα δύο πρώτα ματς με Πλατανιά και Λεβαδειακό.

Εάν εξαιρέσει κανείς ένα 10λεπτο μετά το γκολ που δέχτηκαν, που έδειξαν κάποια σημεία ανάκαμψης μεσοεπιθετικά, στο υπόλοιπο διάστημα η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν κυριολεκτικά «εξαφανισμένη».

Μία φάση που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή Παπαδόπουλου και των βοηθών του σημάδεψε το ματς στο 11ο λεπτό, όταν ο Τσάβες ξέφυγε από τον Γρομητσάρη κι ενώ έμπαινε κατά μέτωπο προς το τέρμα ανατράπηκε από τον αμυντικό της Κέρκυρας. Ο ρέφερι του ματς δεν είδε τίποτα, ενώ θα έπρεπε να υποδείξει την παράβαση και να στείλει στ΄ αποδυτήρια τον παίκτη των γηπεδούχων.

Εξι λεπτά μετά, όμως, ο Παπαδόπουλος είδε κανονικά το χέρι του Κουτρουμπή στην περιοχή και υπέδειξε σωστά το πέναλτι υπέρ των «Φαιάκων», που μετέτρεψε σε γκολ ο Επστάιν στο 18΄.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 20΄ για να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης, με την προβολή του Παμλίδη να σταματά στο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν είχαν καθόλου καλή ανάπτυξη και καθαρό μυαλό μετά το γκολ που δέχτηκαν, είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια για να ισοφαρίσουν, αρχικά με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Λουτσιάνο (30΄) που έφυγε άουτ και στο 32΄ με το πλασέ του Χίλιεμαρκ που απόκρουσε στην έξοδο ο Γιαννακόπουλος και στο «ριμπάουντ» το σουτ του Λουντ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με 10 παίκτες κάτω από τη μεσαία γραμμή και τους παίκτες του Ουζουνίδη να μη μπορούν να βρουν ρυθμό στο γήπεδο, οι γηπεδούχοι κράτησαν σχετικά εύκολα το 1-0 στο πρώτο 45λεπτο.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο στην επανάληψη ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ανακάτεψε την τράπουλα, κάνοντας και τις τρεις αλλαγές του ωστόσο και πάλι ο Παναθηναϊκός έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο σε όλες τις γραμμές του.

Παρ’όλα αυτά οι πράσινοι θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 79′, όταν ο Αλτμαν με γλυκιά σέντρα βρήκ τον αμαρκάριστο Καμπέσας που από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ. 

Για να φτάσουμε στο 88ο λεπτό, όταν η ομάδα του Ουζουνίδη ζήτησε πέναλτι για την κλωτσιά που έριξε ο Σοιλέδης στον Καμπέσας μέσα στην περιοχή. Πάντως ο Παπαδόπουλος δεν υπέδειξε την παράβαση, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 1-0 υπέρ της Κέρκυρας.

Γκολ: 18′ πεν. Επστάιν (Κέρκυρα)

Κίτρινες: Κουτρουμπής (ΠΑΟ), Λουτσιάνο (ΠΑΟ), Σοϊλέδης (Κερκυρα), Κουρμπέλης (ΠΑΟ), Ντουαλά (Κέρκυρα), Γκόμες (Κέρκυρα)

Δοκάρια: 20′ Παμλίδης (Kέρκυρα)

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης):
 Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Σοϊλέδης, Γκομές, Επστάιν (79′ Κόντος), Μπαλάφας (86′ Μπαλάφας), Σιόντης, Ντουαλά, Παμλίδης (69′ Αρτυματάς)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης)
: Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Χούλτ, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος (67′ Μολίνς), Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (61′ Καμπέσας), Λούντ, Λουτσιάνο (46′ Άλτμαν), Τσάβες.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση