HomeHL-GreeceΧειροπέδες στο πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου που βυθίστηκε στον Αργοσαρωνικό

Χειροπέδες στο πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου που βυθίστηκε στον Αργοσαρωνικό

Άγνωστη μέχρι στιγμής η ποσότητα των καυσίμων που μετέφερε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσωρινά ελεύθεροι έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος, αφέθησαν ο πλοίαρχος και πρώτος μηχανικός του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ», που βυθίστηκε στις 2:45 τα ξημερώματα της Κυριακής ενώ ήταν αγκυροβολημένο, νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, στον Σαρωνικό Κόλπο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ποσότητα των καυσίμων που είχε στις δεξαμενές του το πλοίο.

Τα αίτια του ναυαγίου προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής, αναφέρουν ότι πιθανόν υπήρξε εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του πλοίου από κάποιο σωλήνα.

Την ώρα του συμβάντος μέσα στο δεξαμενόπλοιο βρίσκονταν ένας ναύτης και ο Α’ μηχανοδηγός, που περισυνελέγησαν σώοι από λάντζα και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο «Τζάνειο» νοσοκομείο όπου εξήλθαν καλά στην υγεία τους.

Για το συμβάν το Κέντρο Επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος ειδοποιήθηκε από παραπλέον φορτηγό πλοίο που ανέφερε ότι το «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» έχει πάρει επικίνδυνη κλήση.

Στο σημείο όπου έχει βυθιστεί το δεξαμενόπλοιο έχουν παρατηρηθεί πετρελαιοκηλίδες, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά έχει ζητήσει από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου να γνωστοποιήσει την ποσότητα καυσίμων που μετέφερε το «ΑΓ.ΖΩΝΗ» στις δεξαμενές του και να αναθέσει σε εταιρεία αντιρρύπανσης τη διαχείριση του συμβάντος.

Παράλληλα, πλωτό σκάφος του λιμενικού που βρίσκεται στην περιοχή έχει ποντίσει γύρω από το σημείο του ναυαγίου για προληπτικούς λόγους φράγμα αντιρρύπανσης.

Το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», κατασκευής του 1972, είχε χωρητικότητα 3.205 τόνων. Είχε ολικό μήκος 92,3 μέτρα και πλάτος 13,7. Στο σημείο που βυθίστηκε έχουν εντοπιστεί μικρές πετρελαιοκηλίδες.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση