HomeHL-9“Είκοσι λεπτά για τη Στέλλα και το Γιάννη” .. που χάθηκαν μετά το θανατηφόρο τροχαίο

“Είκοσι λεπτά για τη Στέλλα και το Γιάννη” .. που χάθηκαν μετά το θανατηφόρο τροχαίο

Εκδήλωση-διαμαρτυρία έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν ξεχνά η τοπική κοινωνία των Χανίων, τα δύο νέα παιδιά, που έχασαν φέτος το καλοκαίρι τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά και για το λόγο αυτό πραγματοποιούν εκδήλωση-διαμαρτυρία στη μνήμη τους.

Συγκεκριμένα μέλη της Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών διοργανώνει την εκδήλωση αύριο στις 12 το μεσημέρι στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος έξω από το Πολυτεχνείο.

Την εκδήλωση στηρίζει και η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, καλώντας όλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Βασίλης Διγαλάκης, αναφέρει:

“Στηρίζουμε την πρωτοβουλία των κατοίκων του Ακρωτηρίου, ώστε να πραγματοποιηθούν τάχιστα οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέλλον. Έχει ενημερωθεί η Τροχαία, ώστε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

Εκτός από το θετικό μέτρο της τοποθέτησης φαναριών, απαιτείται ολοκληρωμένη διαχείριση και μια σειρά συνδυασμένες παρεμβάσεις: πεζοδρόμιο στο ρεύμα από Χανιά προς Κουνουπιδιανά, σήμανση, διαβάσεις και υλοποίηση του κόμβου”.

giannhs-stella2

Σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε και η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών, επισημαίνει:

“Ζητάμε σύγχρονα πεζοδρόμια, διαγραμμίσεις, σήμανση, φωτισμό, κυκλικό κόμβο σύνδεσης του κεντρικού δρόμου των Κουνουπιδιανών με την Πολυτεχνειούπολη. Καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής και όχι μόνο, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, να δώσουν το παρόν ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ και ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΜΕ.

Η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών (ΚΚΑΠΠ) είναι μια πρωτοβουλία κατοίκων του Ακρωτηρίου, που συστήθηκε με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με θύματα τους δύο πεζούς φοιτητές στο δρόμο καρμανιόλα έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στις 17 Αυγούστου 2017.

Η Κίνηση αυτή σκοπό έχει να ενεργοποιήσει κάθε εμπλεκόμενο αρμόδιο φορέα στο τεράστιο ζήτημα της ανύπαρκτης οδικής ασφάλειας και ασφάλειας των πεζών στην περιοχή, ώστε να δοθεί μια οριστική λύση. Η Κίνηση μετά από ανοιχτή πρόσκληση στους κατοίκους του Ακρωτηρίου σε συνάντηση στις 21 Αυγούστου στα Κουνουπιδιανά έλαβε αποφάσεις και όρισε συντονιστική επιτροπή.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν τότε καθώς και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα παρατίθενται παρακάτω και έχουν αναρτηθεί στην σελίδα της Κίνησης στα social media, η οποία έχει τον τίτλο «….για τη Στέλλα και το Γιάννη…» link https://www.facebook.com/groups/1405558712854738/?ref=group_header και αριθμεί ήδη περί τα 1800 μέλη.

Οργανώνουμε δράση στις 11/9, ώρα 12, μετά τον αγιασμό στα σχολεία. Θα αποκλείσουμε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας (ποιο από τα δύο θα μας υποδείξει η Τροχαία) για 20 λεπτά και ζητώντας από τους οδηγούς να πηγαίνουν με 20χλμ. καθώς περνούν από εκεί. Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε για τη δράση αυτή όλους τους συλλόγους του Ακρωτηρίου (πολιτιστικούς, γονέων και κηδεμόνων, διδασκόντων κ.λ.π)

Έπεται συνέχεια…

Η Συντονιστική Επιτροπή”

Διαφήμιση
Διαφήμιση