HomeCity GuideΗ Μαρίνα Σάττι και οι “Fonέs” στο Ηράκλειο

Η Μαρίνα Σάττι και οι “Fonέs” στο Ηράκλειο

Στο θέατρο Τεχνόπολις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δημοφιλέστερη «Μάντισσα» του φετινού καλοκαιριού, η Μαρίνα Σάττι, «μαντεύει» τις πιο γοητευτικές μελωδίες των πέντε ηπείρων και τις παρουσιάζει μαζί με τις «Fonέs».

Μετά από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα η «Μάντισσα» δεν θα μπορούσε να μην κάνει μία στάση στο Ηράκλειο της Κρήτης το ερχόμενο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο Τεχνόπολις, την πόλη που συνδέεται άρρηκτα με την καταγωγή της και έχει επηρεάσει βαθιά τη μουσική ιδιοσυγκρασία της.

Μαρίνα Σάττι + Fonέs. Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, PURE ART. Οι fonέs με την Μαρίνα Σάττι «σολάρουν» και συνεργάζονται πάνω σε αγαπημένες μελωδίες ή βάζουν στο παιχνίδι τα κρουστά, το μπάσο και τα πνευστά, κάνοντας τη συναυλία τους αληθινή γιορτή. Παραδοσιακή μουσική από τις πέντε ηπείρους, experimental ήχοι, ο ίδιος ο χτύπος της καρδιάς της μουσικής ζωντανεύουν στον Κήπο του Μεγάρου. Οι fonέs είναι: Βιργινία Φραγκουλάτζη, Ελένη Ποζατζίδου, Αναστασία Ντουμούζη, Ερασμία Μαρκίδη, Ευγενία Λιάκου και Μαρίνα Σάττι, Γιώργος Κόλτσιου ηλεκτρική κιθάρα, Άγγελος Πολυχρόνου, Μιχάλης Καπηλίδης κρουστά, Βασίλης Παναγιωτόπουλος τρομπόνι, Σπύρος Νίκας σαξόφωνο, Yoel Soto Gonzalez μπάσο. Τη βραδιά άνοιξαν οι Jusu Foli & Senegal Rhythm, μουσικοί από τη Σενεγάλη, που πρεσβεύουν ότι όλα είναι ρυθμός και μουσική. Κήπος του Μεγάρου, 12 Ιουλίου 2017.

Την χρωστούσε εξάλλου αυτή την επίσκεψη σ’ όλους εκείνους που την υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη, πέρυσι τέτοια εποχή, στον ίδιο τόπο.

Αυτή τη φορά επιστρέφει με μια εντελώς διαφορετική πολυφωνική παράσταση. Συμπράττει επί σκηνής με 6 εξαιρετικές ερμηνεύτριες και όλες μαζί δημιουργούν ένα ηχητικό τοπίο πολύχρωμο με μελωδίες, ρυθμούς και χορογραφίες από τις πλούσιες μουσικές παραδόσεις όλου του κόσμου.

Μαζί τους και μια παρέα αγοριών που αποτελούν τη νέα τους μπάντα. Αποτέλεσμα της ιδιαίτερης αυτής συνεργασίας είναι ένα ανανεωμένο μουσικοχορευτικό σόου, ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι γεμάτο εναλλαγές και εκπλήξεις στο οποίο ο ακροατής είναι αδύνατο να αντισταθεί.

Απόδειξη γι΄ αυτό αποτελεί η ενθουσιώδης υποδοχή που τούς επεφύλαξε το κοινό, πριν από λίγο καιρό, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών όπου φιλοξενήθηκε η μουσικοχορευτική τους παράσταση. Μια ιδιαίτερη παράσταση που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο, την δύναμη της παγκόσμιας μουσικής γλώσσας.»

fones

Οι Fonέs είναι οι Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Βιργινία Φραγκούλατζη, Άννη Ντουμούζη, Έλενα Παπαδημητρίου Ελένη Ποζατζίδου και φυσικά η Μαρίνα Σάττι. σαξόφωνο: Guido De Flaviis τρομπόνι: Βασίλης Παναγιωτόπουλος κιθάρα: Γιώργος Κόλτσιου μπάσο: Yoel Soto κρουστά: Άγγελος Πολυχρόνου τύμπανα: Μιχάλης Καπηλίδης Η βραδιά θα ανοίξει με ένα σχήμα έκπληξη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση