HomeHL-WorldΑυτό είναι το σχέδιο Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα

Αυτό είναι το σχέδιο Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα

Θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας τη Δευτέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ναυτικός αποκλεισμός και το εμπάργκο πετρελαίου θα αποτελέσουν τους δύο βασικούς άξονες της πρότασης που θα καταθέσουν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να αποφασιστεί η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας, με αφορμή τη νέα δοκιμή βόμβας που πραγματοποίησε το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Εκτός των παραπάνω, η Ουάσιγκτον θα προτείνει τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Κιμ Γιονγκ Ουν εκτός Κορέας, την επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργίας και στις προσλήψεις εργατικού δυναμικού της Βόρειας Κορέας από ξένες χώρες.

Οι παραπάνω προτάσεις και ιδιαίτερα ο ναυτικός αποκλεισμός, αποτελούν τις ύστατες λύσεις σε διπλωματικό επίπεδο, όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους η Κίνα και η Ρωσία, οι οποίες συνεργάζονται σε εμπορικό επίπεδο με τη Βόρεια Κορέα, ενώ χρησιμοποιούν εργατικό δυναμικό στα μεγάλα έργα που κατασκευάζουν, όπως το γήπεδο στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το 2018.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση