HomeΚΟΣΜΟΣΈνα αγοράκι «παγιδευμένο» στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού: Κοιτάζει πάνω από το τείχος

Ένα αγοράκι «παγιδευμένο» στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού: Κοιτάζει πάνω από το τείχος

Έργο Γάλλου καλλιτέχνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα αγοράκι έχει τα χέρια του πάνω από το τείχος που χωρίζει τις ΗΠΑ από το Μεξικό και κοιτάζει από την άλλη πλευρά.

Πρόκειται για το έργο του Γάλλου καλλιτέχνη JR, ο οποίος τοποθέτησε την τεράστια φωτογραφία, ύψους 20 μ., με στόχο να τροφοδοτήσει τη συζήτηση για τη μετανάστευση. «Στρέφει την προσοχή στο ζήτημα με θετικό τρόπο», σχολίασε ο Αμερικανός Ελμοντ Νταβάντες, που φωτογράφιζε το έργο από την αμερικανική πλευρά, μιλώντας στον Guardian. Αλλά και επί μεξικανικού εδάφους, αρκετοί το πλησίασαν, για να βγάλουν selfies με το έργο, ενώ ο κόσμος χαιρετούσε όσους βρίσκονταν στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Ο καλλιτέχνης δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι εμπνεύστηκε από ένα όνειρο που είδε, με ένα παιδί να κοιτάζει πάνω από το τείχος. «Οταν ξύπνησα αναρωτιόμουν τι να σκεφτόταν. Εμείς γνωρίζουμε όλες τις επιπλοκές του ζητήματος, αλλά δεν είχα μία απάντηση το τι σημαίνει για ένα παιδί το τείχος», συμπλήρωσε.

Ένα χρόνο αργότερα, ψάχνοντας το ιδανικό μέρος για το έργο του, παρατήρησε ένα σπίτι στο Τεκάτε του Μεξικού, κοντά στο τείχος.  Με έναν Μεξικανό φίλο του χτύπησαν την πόρτα, για να ρωτήσουν αν μπορούν να βάλουν εκεί την τεράστια φωτογραφία. Φεύγοντας, είδε ότι ένα παιδάκι ενός έτους που βρίσκονταν στο σπίτι, τον κοίταζε και του θύμισε το παιδί που είχε ονειρευτεί. Αμέσως επέστρεψε και ζήτησε από τη γυναίκα να φωτογραφίσει τον γιο της και εκείνη συμφώνησε.

synora-ergo-mexiko2 synora-ergo-mexiko3

Φωτογραφίες: AP

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση