HomeΕΛΛΑΔΑΓια πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο Μπέος στη δίκη για τους στημένους αγώνες του 2011

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο Μπέος στη δίκη για τους στημένους αγώνες του 2011

Απολογήθηκε στο Εφετείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την απολογία του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Αχιλλέα Μπέου συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας, η δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011. Ο Αχ. Μπέος, δήμαρχος σε αργία του Βόλου, στην απολογία του χαρακτήρισε τη δίωξη του πολιτική και υποστήριξε πως η όλη υπόθεση αποτελεί «ένα καλοστημένο σόου διότι ήθελαν να απροσανατολίσουν τους Έλληνες πολίτες».

Ο κ. Μπέος που μεταξύ των άλλων αντιμετωπίζει το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, τόνισε ακόμη πως η όλη υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τις αρχές κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας στην οποία δεν υπήρχε το όνομά του αλλά, όπως είπε, αυτό προστέθηκε αργότερα λόγω «επιχειρηματικών συμφερόντων».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στη ζωή του για να τονίσει πως είναι πατέρας πέντε παιδιών, άνθρωπος που πιστεύει στο Θεό αλλά και που πήγε μετανάστης στην Αμερική για να βρει την τύχη του.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες σε βάρος του αλλά και για την αυτόφωρη διαδικασία που ακολούθησε ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας σημείωσε πως ακόμα έχει στη μνήμη του την ημέρα της σύλληψης του και όπως είπε, «τότε ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του».

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν μία περίεργη διαδικασία, δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ούτε καν να απολογηθώ. Θα υπενθυμίσω ότι γνώριζα ότι παρακολουθούν το τηλέφωνο μου, προκύπτει από συνομιλία αυτό με συνεργάτη μου. Για αυτές τις άκυρες συνομιλίες (σ.σ αναφέρεται στη σχετική απόφαση του δικαστηρίου) εγώ πήγα φυλακή. Κατείχα αριθμό με διεύθυνση στο όνομα μου. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα τηλέφωνα Πακιστανών ή Ινδών. Αυτές οι συνομιλίες είναι άκυρες και επιλεκτικές. Από αυτες τις συνομιλίες, καφενειακου επιπέδου, δημιούργησαν κατηγορίες. Καταργήθηκε το Σύνταγμα στη χώρα μας; Ποιος μπορεί να μου απαγορέψει να έχω ελευθερία έκφρασης και λόγου; Σήμερα αν πω ότι αύριο θα αποπειραθώ να δολοφόνησω τον Τσίπρα, μακριά από μένα ή θα κάνω διακίνηση ναρκωτικών είναι γεγονός αυτό;».

Ακόμη ανέφερε απευθυνόμενος προς την έδρα του δικαστηρίου: «Σας ερωτώ. Κάποιες από κατηγορίες που αντιμετωπίζω είναι απειλή, δωροδοκία κ.ά. Ποιον δωροδόκησα; Που; Κατηγορείται ενας άνθρωπος ότι δωροδόκησε φάντασμα; Τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, έκαναν εγκληματικά λάθη».

Ο Αχ. Μπέος στην απολογία του ανέφερε ακόμη πως «χρησιμοποίησαν συνομιλίες δυο ορκισμένων εχθρών μου, του Πατέρα και του Ψωμιάδη(…)» για να προσθέσει πως: «Τους βόλευε ο χαρακτήρας μου, ναι είμαι εκρηκτικός, δεν δικάζομαι για αυτό όμως. Έγιναν εγκληματικά λάθη. Με έβγαλαν σε αργία με αντισυνταγματικό νόμο».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση