HomeHL-9Κινητοποιήσεις στην Κρήτη ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα

Κινητοποιήσεις στην Κρήτη ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα

Με πρωτοβουλία της γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο καλεί η γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ συνδικαλιστικές οργανώσεις, συλλόγους και φορείς.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

“Η Γραμματεία Ηρακλέιου του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τις λαικές επιτροπές, τους φορείς του μαζικού λαικού κινήματος να οργανώσουν τη δράση τους με κεντρικό σύνθημα : «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας. Αγώνας – οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας» και να απαντήσουν μαχητικά με συλλαλητήριο στις 21 Σεπτέμβρη, τη μέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην «αναπτυξιακή» φιέστα της Κυβέρνησης στο Ηράκλειο.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις στη ΔΕΘ περί «δίκαιης ανάπτυξης» ή από τις περιφερειακές «αναπτυξιακές» φιέστες που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και στην Κρήτη! Η Κυβέρνηση πρέπει να βρει απέναντι της και εδώ στην Κρήτη τη μαχητική απάντηση των εργαζομένων στην κοροϊδία που θέλει να πλασάρει. Τα συνδικάτα, κάθε Σωματείο, Επιτροπή Αγώνα πρέπει από σήμερα να κάνουν μία εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων απέναντι στην προσπάθεια νέας εξαπάτησης της Κυβέρνησης.

Τη «δίκαιη ανάπτυξή» την βιώνουν οι εργαζόμενοι καθημερινά μέσα από τους μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς ωράριο και ρεπό, τις συνθήκες γαλέρας, τις λιποθυμίες και τα εργατικά ατυχήματα που επικρατούν μέσα στα ξενοδοχεία, τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, τα εργοστάσια λόγω της εντατικοποίησης, την βιώνουν οι εμποροϋπάλληλοι μέσα από το τσάκισμα του ωραρίου και με δουλειά τις Κυριακές όπως η προηγούμενη Κυριακή την ώρα που μονοπώλια ετοιμάζουν νέο γύρο για πλήρη απελευθέρωση. Την βιώνουν οι εκατοντάδες συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, στην Υγεία που είναι συνεχώς με το ένα πόδι στην ανεργία. Η «δίκαιη ανάπτυξη» θα γίνει μέσα από το τσάκισμα των συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων»

Με βάση τα παραπάνω, τις εξελίξεις και τη σχεδιαζόμενη επίθεση της κυβέρνησης-κεφαλάιου-ΕΕ-ΔΝΤ η οργάνωση, ο αγώνας και η αντεπίθεση είναι μονόδρομος απέναντι στην «δίκαιη ανάπτυξη τους που τσακίζει τις ζωές μας!”

Διαφήμιση
Διαφήμιση