HomeΚΡΗΤΗΝ. Ηγουμενίδης: “Είναι καιρός να μείνει το ΔΝΤ έξω από το ελληνικό πρόγραμμα”

Ν. Ηγουμενίδης: “Είναι καιρός να μείνει το ΔΝΤ έξω από το ελληνικό πρόγραμμα”

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση της Ολομέλειας της βουλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την πρόσφατη τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον πιο επίσημο τρόπο και δημόσια έχει τονιστεί και εκφράζεται από ευρύτερες δυνάμεις εδώ και αρκετό καιρό το καθοριστικό ερώτημα: «Στο όνομα του δανεισμού της πατρίδας, μέχρι πού μπορούν να παρεμβαίνουν οι δανειστές στην Ελλάδα;». Όπως επίσης προσωπικά έχω τονίσει ότι «από την εμπειρία του λαού μας πηγάζει η απαίτηση να φύγει το ΔΝΤ από το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα» (εφημερίδα «Αυγή», Ιανουάριος 2017).

Επιπλέον, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής υπογράμμισα προ ημερών με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά ότι το ταξικό αποτύπωμα νομοθετικών ρυθμίσεων που φέρνει η Κυβέρνηση είναι που πρώτα απ’ όλα ενοχλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και ότι αυτό το κοινωνικό πρόσημο είναι που πρώτα απ’ όλα ενοχλεί και τη Νέα Δημοκρατία, η οποία από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει διά του Αντιπρόεδρου της ότι “ακόμα και αν δεν υπήρχε η Τρόικα θα έπρεπε να την είχε εφεύρει”.

Σημειώστε επίσης ότι το αίτημα της απομάκρυνσης του ΔΝΤ από την Ελλάδα και την Ευρώπη δεν είναι αίτημα στενά της Αριστεράς, αλλά ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων και κατ’ επέκταση και ευρύτερων του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικών δυνάμεων– κάτι που δημοσιογραφικά εσείς γνωρίζετε από πρώτο χέρι.

Όλα δείχνουν ότι ο ρόλος του ΔΝΤ στην Ευρώπη έχει παρέλθει.

Σήμερα έχουμε στα χέρια μας συγκεκριμένα ανακοινωθέντα του Eurogroup για το ζήτημα του χρέους και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να κάνει άλλο ανεκτές τις παρεμβάσεις του ΔΝΤ.

Και κατά την εξαιρετικά σημαντική παρουσία του Γάλλου Προέδρου στην χώρα μας στέλνεται από την Ελλάδα σε όλη την ήπειρο το ισχυρό μήνυμα ότι η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και στα δικά της εργαλεία, καθώς και το ισχυρό μήνυμα ότι η Ευρώπη απαιτεί μια επανεκκίνηση με όπλα την δημοκρατία, τον πολιτισμό, την δικαιοσύνη και την ελευθερία.

Είναι καιρός το ΔΝΤ και οι απαιτήσεις του να μείνουν εκτός Ελλάδας, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός Ευρώπης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση