HomeHL-WorldΤον Ιανουάριο του 2018 οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο

Τον Ιανουάριο του 2018 οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο

Δεν έχει ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Ν. Αναστασιάδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου του 2018 θα πραγματοποιηθούν οι Προεδρικές εκλογές στη Κύπρο.

Ωστόσο, αν δεν εξασφαλίσει κανείς των υποψηφίων την απόλυτη πλειοψηφία θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος τη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive η απόφαση λήφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε σύσκεψη του υπουργού εσωτερικών με τα κόμματα. Είχε προκύψει θέμα με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών καθώς επρόκειτο να γίνουν την τελευταία Κυριακή των Αποκριών και δεν έλειψαν και τα σχετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις εκλογές και τα καρναβάλια.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής την υποψηφιότητα τους έχουν εξαγγείλει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, υιός του πρώην Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και τη Αλληλεγγύη. Παράλληλα, υποψήφιος θα είναι ο κ. Σταύρος Μαλάς, ο οποίος ήταν επίσης αντίπαλος του Προέδρου Αναστασιάδη στις εκλογές του 2013. Ο Σ. Μαλάς ήταν υπουργός υγείας στη κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια και υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ.

Ακόμη, υποψήφιος όπως και το 2013 θα είναι ο Γ. Λιλλήκας που είναι Πρόεδρος της «Συμμαχίας Πολιτών». Ο κ. Λιλλήκας υπήρξε βουλευτής του ΑΚΕΛ και υπουργός στη κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι ο Νίκος Αναστασιάδης αν και επισήμως δεν έχει εξαγγείλει την υποψηφιότητα του αυτή θεωρείται βέβαιη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες Το τελευταίο διάστημα ο ίδιος και μέλη της κυβέρνησης παρουσιάζουν το κυβερνητικό έργο της πενταετίας με έμφαση στην έξοδο από το μνημόνιο και την οικονομική ανάκαμψη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση