HomeHL-9Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμανουέλ Μακρόν – Κοινές δηλώσεις με Παυλόπουλο

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμανουέλ Μακρόν – Κοινές δηλώσεις με Παυλόπουλο

Διήμερη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ηρώδου Αττικού και στο Προεδρικό Μέγαρο, υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία (Σίσσυ), το γαλλικό προεδρικό ζεύγος.

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί παρασημοφόρηση του κ. Μακρόν από τον κ. Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος. Θα ακολουθήσουν σύντομες δηλώσεις των δύο προέδρων και κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έφτασε με το προεδρικό αεροσκάφος στο Ελ. Βενιζέλος στις 12.43, περίπου 15 λεπτά πριν την προγραμματισμένη άφιξη.

Λίγο νωρίτερα είχε προσγειωθεί και το πρώτο αεροσκάφος της συνοδείας του. Τον Γάλλο πρόεδρο και τη σύζυγό του Μπριζίτ υποδέχτηκε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ δυο Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας από την 332 Μοίρα συνόδευσαν το γαλλικό προεδρικό αεροσκάφος από τη στιγμή που μπήκε στον εθνικό εναέριο χώρο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Εκεί τον υποδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Στις 3:30 μετά το μεσημέρι ο κ. Μακρόν και η Γαλλική Αντιπροσωπεία θα φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο και στις 4:15 μμ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών, υπό τον Γάλλο πρόεδρο και τον Έλληνα πρωθυπουργό. Στις 5μμ οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις 7:05μμ ο κ. Μακρόν και η σύζυγός του θα μεταβούν στην Πνύκα, όπου θα υπάρξει προσφώνηση από τον κ. Τσίπρα και αντιφώνηση από τον Γάλλο πρόεδρο.

Θα ακολουθήσει, στις 9μμ, το επίσημο δείπνο, που θα παραχωρήσουν προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας, ο κ. Παυλόπουλος και η σύζυγός του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή (στις 10πμ) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης των επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την προεδρία των κυρίων Μακρόν και Τσίπρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Στις 11:45μμ ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του Μπριτζίτ, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Αμέσως μετά (12:00-13:15) θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Γάλλο Πρόεδρο και θα ακολουθήσει (13:30-14:45) γεύμα του κ. Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Μετά το γεύμα (14:45-15:15) ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ και στις 3:15μμ το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας θα αναχωρήσει για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης τις 4μμ.

https://www.youtube.com/watch?v=5RTAvOoqDdU

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση