HomeHL-SportsΛεωνίδας Λεουτσάκος: «Τραγική απόφαση η διεξαγωγή μπαράζ»

Λεωνίδας Λεουτσάκος: «Τραγική απόφαση η διεξαγωγή μπαράζ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της Ένωσης της Β’ Εθνικής εξέφρασε την άποψη ότι πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα μέσα στον Σεπτέμβριο

Αλαλούμ επικρατεί στη Β’ Εθνική με τις αποχωρήσεις ομάδων, αλλά και την απόφαση τελικά για διεξαγωγή του αντικαταστατικού μπαράζ.

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος χαρακτήρισε «τραγική» την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα μέσα στον Σεπτέμβριο.

Άλλωστε, όπως εξήγησε, δεν μπορούν υπό αυτές τις συνθήκες να γίνουν συζητήσεις με χορηγούς, ενώ υπάρχουν και οι αποζημιώσεις των υπαλλήλων που έφυγαν.

Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξουν αποχωρήσεις κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Athletic Radio 104,2»:

Για το μπαράζ ανόδου στη Β’ Εθνική: «Είναι μια απόφαση που εξεδόθη από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα κάτι συγκεκριμένο, την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε  διαφορετική απόφαση. Η άποψη μου είναι ότι θεωρώ τραγική απόφαση την διεξαγωγή μπαράζ.

Ο  προηγούμενος ΚΑΠ έλεγε ότι απαγορεύεται αγώνας  μπαράζ πριν τις 15 Ιουλίου, τώρα βγήκε διαφορετική απόφαση. Ο Κανονισμός αναφέρει ότι έπρεπε να γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα. Είμαι έκπληκτος με την απόφαση αλλά δεν μπορεί να γίνει και κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της απόφασης.

=Η κατηγορία είναι «όμηρος» γιατί δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν έχουμε κλείσει χορηγίες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Για το αν μπορεί να παρέμβει η Ένωση Β’ Εθνικής: «Η Ένωση Β’ Εθνικής δεν έχει καμία ανάμειξη με αυτήν την διαδικασία. Δεν ξέρω αν προσφύγουν οι ενδιαφερόμενες ομάδες και δεν βλέπω να ξεκινάει το πρωτάθλημα στις 25 Σεπτεμβρίου. Το βλέπω δύσκολο να ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβρη.

Πως θα γίνει η σέντρα όταν δεν έχει κλείσει ο αριθμός των ομάδων; Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πότε θα γίνει το μπαράζ ή αν θα γίνει κάποια παρέμβαση από ΠΑΕ της Ένωσης Β’ Εθνικής».

Για τον Ηρακλή: «Αφού δεν κατεβαίνει ο Ηρακλής, μπορεί η θέση του να αναπληρωθεί από κάποια άλλη; Το ποια θα είναι αυτή, το γνωρίζει η ΕΠΟ γιατί εκεί υπάγεται η Ένωση Β’ Εθνικής».

Για την φετινή οικονομική κατάσταση: «Oι πρόεδροι των ομάδων είναι ενήμεροι ότι οι ομάδες τους δεν θα πάρουν τα τρελά λεφτά. Πήραμε μια απόφαση για μείωση των ομάδων ώστε να γίνει μια πρώτη εξυγίανση, ήδη προχωρήσαμε σε μείωση προσωπικού.

Η μοναδική χορηγία που έχουμε είναι εκείνη της ΕΡΤ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Β’ Εθνικής είναι το οικονομικό γιατί ήδη δίνουμε αποζημιώσεις σε υπαλλήλους που έφυγαν».

Για το ενδεχόμενο νέων αποχωρήσεων: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε αποχωρήσεις. Μην ξεχνάτε πως οι ομάδες που αποχώρησαν, προήλθαν από την Σούπερ Λίγκα, φέτος πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κάτι τέτοιο. Φέτος πολλές ομάδες δεν αδειοτήθηκαν άρα αυτό σημαίνει ότι έριξαν τα μπάτζετ τους».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι μεγάλο και ιστορικό σωματείο. Θεωρώ ότι η θέση του πρέπει να είναι στην Σούπερ Λίγκα. Εξήγησα στον κύριο Τσάλο το πως έχουν τα πράγματα, είναι ένας συνεργάσιμος άνθρωπος και εύχομαι ο ΟΦΗ να βρει τον δρόμο του».

Διαφήμιση
Διαφήμιση