HomeHL-9Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τα γλυπτά από άμμο στην Αμμουδάρα

Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τα γλυπτά από άμμο στην Αμμουδάρα

Εντυπωσιακά δημιουργήματα που φιλοτεχνήθηκαν τον Ιούνιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Συντροφιά» στους επισκέπτες και τους κατοίκους της Αμμουδάρας κράτησαν ολόκληρο το καλοκαίρι και εξακολουθούν να κρατούν, τα γλυπτά από άμμο, που φιλοτεχνήθηκαν τον Ιούνιο. Το πιο σπουδαίο είναι όμως ότι όλοι, μικροί και μεγάλοι, σεβάστηκαν αυτά τα εντυπωσιακά, αλλά ευαίσθητα έργα τέχνης τα οποία παραμένουν άθικτα!

glypto

Μικρές αλλοιώσεις στην υφή τους προέρχονται μόνο από τον αέρα. Τα έντονα πρωτοβρόχια και οι ισχυρές καταιγίδες, αναμένεται να «παραδώσουν» στη θάλασσα, πίσω στη φύση, τα εφήμερα έργα τέχνης… Το εφήμερο της τέχνης και τα μηνύματά του, αποτελούν άλλωστε την πεμπτουσία του φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο: Όλα διανύουν τον κύκλο τους μέσα στη φύση, η οποία αποτελεί το «σπίτι» μας. Ας σεβαστούμε λοιπόν λίγο περισσότερο αυτό το «σπίτι»!

Όπως είναι ήδη γνωστό, το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά φέτος στην Αμμουδάρα, από τη 1 έως τις 20 Ιουνίου. Απέδωσε έξι θαυμάσια έργα τέχνης ύψους ακόμα και τριών μέτρων, σε δύο σημεία και συγκεκριμένα στην «καρδιά» της Αμμουδάρας (τέρμα της οδού Νάξου) και δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού.

glypto-fotografia-1

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και του ΕΟΤ, με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης. Διοργανώθηκε από το σύλλογο Γυναικών δήμου Μαλεβιζίου «Μέλισσα» σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση. Το θέμα του φεστιβάλ ήταν «Καλοκαιρινές διακοπές» και το μήνυμά του «Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες!». Συμμετείχαν ο πανεπιστημιακός καθηγητής Γλυπτικής Ουκρανός Yuriy Mysko, η γλύπτρια Lyudmyla Mysko και ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης.

Τα εξαιρετικά έργα τέχνης με έμφαση στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τη ρύπανση, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων και κυρίως των ξένων επισκεπτών του τόπου μας. Αμέτρητες είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τις εργασίες του φεστιβάλ και στη συνέχεια από τα ίδια τα γλυπτά, που δημοσιεύθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, στο διαδίκτυο και τα social media. Έτσι, η Αμμουδάρα και γενικότερα ο δήμος Μαλεβιζίου, έτυχαν μεγάλης προβολής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα εκπληκτικά γλυπτά αποτελούν ολόκληρο το καλοκαίρι ένα από τα αξιοθέατα της Αμμουδάρας.

gorgona

Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου έχει υιοθετήσει το θεσμό κι έχει την πρόθεση να τον ενισχύσει περισσότερο την επόμενη χρονιά. Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή των επιχειρήσεων, κυρίως από το χώρο του τουρισμού, οι οποίες με τις χορηγίες τους συνέβαλαν στην επιτυχία του θεσμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση