HomeΚΡΗΤΗΣε νέες κινητοποιήσεις οι καθηγητές

Σε νέες κινητοποιήσεις οι καθηγητές

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι καθηγητές και στο Ηράκλειο με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και σε τοπικό επίπεδο. Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ηρακλείου διοργανώνει για αύριο Πέμπτη στη μία μετά το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.
Στην κινητοποίηση μετέχει και η παράταξη “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου” η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Με έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 11/8 για «Προγραμματισμό ενεργειών με σκοπό την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς» το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα Υπηρεσιακή Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ) σε συνεχείς συνεδριάσεις (από 31/8-8/9) ώστε να ορίσουν υπεραριθμίες και πλεονάζον προσωπικό. Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να αποστείλουν κενά την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, χωρίς να είναι πλήρως γνωστά τα τμήματα στα σχολεία, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές (π.χ. απόφοιτοι που επιθυμούν νέα ειδικότητα από ΕΠΑΛ, μεταγραφές), όταν έγιναν αποσπάσεις εκπαιδευτικών πριν λίγες ημέρες!

Το Υπουργείο Παιδείας αντί να καλύψει όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων σε συνεδριάσεις την 1/9 με σκοπό την κατανομή τάξεων και τη διαπίστωση κενών και πλασματικών (σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες) πλεονασμάτων, οδηγώντας τους συναδέλφους σε υποχρεωτική κινητικότητα. Απέναντι στις μεθοδεύσεις αυτές από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου τηρείται σιγήν ιχθύος. Χωρίς να ανοίξει το ζήτημα στους συναδέλφους και να μπουν εμπόδια, χωρίς να υπάρχει καταψήφιση της εισήγησης από τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ) τη στιγμή που δεν υλοποιούνται οι διεκδικήσεις για μείωση μαθητών ανά τάξη.

Επαναλαμβάνεται το γνωστό σκηνικό (οι περσινές εγκύκλιοι «Φίλη», ολίγον πιο καμουφλαρισμένες φέτος), με τοποθετήσεις-εξπρές, για να στηριχτεί το επικοινωνιακό παραμύθι της κυβέρνησης του 3ου και του 4ου Μνημονίου, πως «όλα λειτουργούν κανονικά και όλα είναι στη θέση τους».

Θυμίζουμε επίσης ότι το Υπουργείο πήρε πέρσι νέα μέτρα για τον περιορισμό των τμημάτων (Υ.Α. για Β’ Ξένη Γλώσσα, καταργήσεις Ειδικοτήτων και Τομέων στα ΕΠΑΛ, ηλεκτρονικές εγγραφές κ.ά.), γεγονός που επιβαρύνει αφάνταστα την εκπαιδευτική διαδικασία και τους μαθητές. Η ΕΛΜΕ, ο κλάδος μας δεν μπορούμε να δεχτούμε ως τετελεσμένα όλα τα παραπάνω!

Τις συμπτύξεις, τα 27αρια-28αρια τμήματα, τις μετακινήσεις μαθητών για να μη δημιουργηθεί νέο τμήμα!

Για τη διαδικασία του υπολογισμού των κενών είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ορισμένων ημερών, ώστε οι συνάδελφοι στα σχολεία να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Την ίδια στιγμή οι εξαγγελίες του Υπουργείου για το Λύκειο αποκαλύπτουν το χτίσιμο ενός ακόμα πιο σκληρού, ταξικού και ανταγωνιστικού σχολείου, ενός Λυκείου – φροντιστήριο. Ενός σχολείου της μονομέρειας και της πρόωρης εξειδίκευσης σε συγκεκριμένα αντικείμενα με προσανατολισμό καθαρά στην επιλογή σχολής. Το Νέο Σχολείο που ετοιμάζουν με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και του 3ου Μνημονίου απαιτεί εκπαιδευτικούς χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, αύξηση της κινητικότητας (βλέπε 4ο Μνημόνιο), με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Ζητάμε την κατάργηση όλου του αντιεκπαιδευτικού πλαισίου σε Γενική και Ειδική Αγωγή.

– Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.
– Να λειτουργήσουν χωρίς καμία περικοπή όλα τα αναγκαία Τμήματα Ένταξης. Στην παράλληλη στήριξη να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή που έχει ανάγκη ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης.
– Καμία συμπλήρωση ωραρίου στην Ειδική Αγωγή από μόνιμους εκπαιδευτικούς της Γενικής Αγωγής.
– Μαζικοί διορισμοί. Άμεση κάλυψη όλων των κενών τα σχολεία.
– Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 20 στα τμήματα γενικής και 10 στα εργαστήρια και τις κατευθύνσεις.
– Ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, το κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων σε Λύκεια και ΕΠΑΛ.
– Να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια και η Πρόσθετη Διδακτική στήριξη στα Λύκεια με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Η Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη να γίνει Μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης, με αίτημα την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς και ταυτόχρονα την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών«.

Διαφήμιση
Διαφήμιση