HomeHL-9Προ των πυλών η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου

Προ των πυλών η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου

Ευρεία σύσκεψη στη Λότζια με τη συμμετοχή και επιχειρηματιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η επικείμενη έναρξη των εργασιών ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια, με τη συμμετοχή των συναρμοδίων φορέων και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου και ιδιοκτήτες καταστημάτων που βρίσκονται στις οδού Δικαιοσύνης, Ίδης και Καλοκαιρινού.

Την σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης προκειμένου να παρουσιάσει στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών, και παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Carancini. Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Τους φορείς εκπροσώπησαν ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ Π. Βαρδουλάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ηρακλείου καθώς και δεκάδες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης αναφέρθηκε στα στάδια του μεγάλου έργου που θα αλλάξει την εικόνα του ιστορικού κέντρου – όπως φιλοδοξεί η δημοτική αρχή – ενώ δόθηκαν λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό της υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ που πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου που συμμετείχαν στην σύσκεψη έθεσαν τα ερωτήματά τους και έλαβαν διευκρινήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση