HomeΚΡΗΤΗΗ Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων ζητά παρεμβάσεις για την κυριακάτικη αργία

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων ζητά παρεμβάσεις για την κυριακάτικη αργία

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, καθώς είχαν ενημερωθεί πως  μεγάλες αλυσίδες επιχειρήσεων του Νομού Ηρακλείου έχουν σκοπό να λειτουργήσουν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή τους: «Τα μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν να προβεί η Περιφέρεια άμεσα σε αυστηρές διευκρινίσεις καθώς και να ορίσει κλιμάκια ελέγχων για την αποτροπή παραβάσεων.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να δυναμώσουμε των αγώνα απέναντι σε κάθε προσπάθεια για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Μαζικά, μαχητικά ιδιαίτερα στις μεγάλες αλυσίδες, στα εμπορικά καταστήματα. Τίποτα δεν κερδίσαμε με την αναμονή, με τη ανάθεση υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας σε άλλους.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχει διέξοδο :

Ο δρόμος του οργανωμένου συλλογικού αγώνα μέσα από το σωματείο μας.

Συμπορευόμαστε με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

o        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.

o        Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

o        Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

o        Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.

o   Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.

o Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και όλων των μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

Καλούμε τους συναδέλφους σε σύσκεψη του ΠΑΜΕ  σήμερα Τετάρτη 6/9 στο ΕΚΗ με θέμα : “Η απάντηση των εργαζομένων απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση του Κεφαλαίου – ΕΕ – Κυβερνήσεων με το πρόσχημα της ¨δίκαιης ανάπτυξης¨”»

Διαφήμιση
Διαφήμιση