HomeHL-9Επενδυτική «απόβαση» Γερμανών tour-operator στην Κρήτη

Επενδυτική «απόβαση» Γερμανών tour-operator στην Κρήτη

Με την εξαγορά μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέσεις σε στρατηγικής σημασίας ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς όπως η Κρήτη σπεύδουν να κατοχυρώσουν ο ένας μετά τον άλλο οι ισχυρότεροι γερμανικοί ταξιδιωτικοί όμιλοι.

Η πιο πρόσφατη άφιξη αφορά στον ισχυρό τουρ οπερέιτορ Alltours, ο οποίος εισέρχεται στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά μετά την εξαγορά ξενοδοχειακής μονάδας στη Χερσόνησο Κρήτης.

Όπως αναφέρει το euro2day.gr, η εξαγορά πραγματοποιήθηκε από την ξενοδοχειακή αλυσίδα Allsun Hotels του γερμανικού ομίλου και αφορά στο συγκρότημα «Zorbas Village & Aquapark».

Το συγκρότημα βρίσκεται στην παραλία Ανισαράς στη Χερσόνησο και διαθέτει 223 δωμάτια σε διάταξη κρητικού χωριού.

Περιλαμβάνει επίσης εξωτερική και εσωτερική πισίνα, γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου και τένις, εγκαταστάσεις τοξοβολίας, πινγκ πονγκ, γυμναστήριο, spa και δύο εστιατόρια μεσογειακής κουζίνας.

Η μονάδα, που απέχει μόλις 2 χλμ. από το λιμάνι του Ηρακλείου, θα ανακαινιστεί τους χειμερινούς μήνες και θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο της Allsun Hotels την καλοκαιρινή περίοδο του 2018.

Η επενδυτική άφιξη του Alltours στην ελληνική αγορά εντάσσεται, σύμφωνα με παράγοντες της κρητικής τουριστικής αγοράς, στη στρατηγική επιλογή του γερμανικού ομίλου να καταστήσει σταδιακά την Ελλάδα τον δεύτερο βασικό προορισμό διακοπών στα προγράμματά τους.

Επισημαίνουν, μάλιστα, πως ο γερμανικός όμιλος είχε μέχρι πρόσφατα τον έλεγχο 32 ξενοδοχείων, τα οποία βρίσκονται όλα στην Ισπανία (26 στη Μαγιόρκα και 6 στα Κανάρια νησιά).

Ο Γερμανός τουρ οπερέιτορ φέρεται να έχει αποφασίσει τη δημιουργία χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, αρχής γενομένης από την Κρήτη, η οποία αποτελεί διαχρονικό best seller της γερμανικής αγοράς διακοπών.

Στο πλαίσιο αυτό, ξενοδοχειακοί παράγοντες ερμηνεύουν ως «στρατηγική» τη σχέση που έχει δημιουργήσει ο Alltours με τη μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια του «Zorbas Village & Aquapark» εταιρεία Vita Hotels, συμφερόντων του επιχειρηματία Μιχάλη Βαμιεδάκη, ο οποίος είναι και εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο όμιλος Βαμιεδάκη πραγματοποίησε πριν από 3,5 χρόνια εξαγορά ξενοδοχείων στην Κρήτη (ένα από τα οποία ήταν το Zorbas που εξαγόρασε ο Alltours), τα οποία αποτέλεσαν τον πυρήνα της Vita Hotels.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Alltours φέρεται να συζητά ήδη την εξαγορά ενός δεύτερου ξενοδοχείου από τη Vita Hotels.

Ας σημειωθεί πως στο χαρτοφυλάκιο της Vita Hotels παραμένουν ακόμη τρία ιδιόκτητα ξενοδοχεία. Πρόκειται για τα Elounda Breeze, Carolina Mare και Αegean Breeze.

Ένα μήνα νωρίτερα, ο ισχυρότερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης TUI, γερμανικών συμφερόντων, εξαγόραζε την εταιρεία «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε», θυγατρική της «Καράτζης Α.Ε», με σκοπό να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός συγκροτήματος «Robinson Club» στην Ιεράπετρα Κρήτης.

Κινήσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν τη στροφή των γερμανικών ταξιδιωτικών ομίλων σε επενδύσεις στην Ελλάδα.

Επιλογή που συνδέεται με την υψηλή ζήτηση που καταγράφεται για τη χώρα μας στις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά πυκνά οι τουρ οπερέιτορ σε άλλους προορισμούς της ανατολικής Μεσογείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση