Αργά το απόγευμα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η καταγραφή των 105 μεταναστών, οι οποίοι έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου με δεξαμενόπλοιο, που τους περισυνέλεξε τα ξημερώματα, καθώς το ξύλινο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν, έμεινε ακυβέρνητο ανοιχτά της Κρήτης.

metanastes-limani-hrakleio4

Όπως διαπιστώθηκε και σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι ίδιοι στις λιμενικές αρχές, πρόκειται για 89 άτομα από το Ιράκ, 9 από το Ιράν και 6 από τη Συρία.

Ανάμεσα τους βρίσκονται 56 άνδρες, 19 γυναίκες και 30 μικρά παιδιά, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες διακινητής των μεταναστών φέρεται ένας άνδρας, υπήκοος Τουρκίας.

metanastes-limani-hrakleio5

Οι μετανάστες θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σταθμό των λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου αύριο η δικογραφία της υπόθεσης να μεταβεί στην εισαγγελία και να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

metanastes-limani-hrakleio3

Όπως έχει ήδη γράψει το cretapost, πέντε εξ αυτών, τέσσερις έγκυες γυναίκες και ένας άνδρας έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς έχρηζαν ιατρικής παρακολούθησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση