HomeHL-TOPΤέσσερις έγκυες ανάμεσα στους μετανάστες – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Τέσσερις έγκυες ανάμεσα στους μετανάστες – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Στην αίθουσα των λιμενεργατών θα φιλοξενηθούν οι υπόλοιποι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερις έγκυες γυναίκες μαζί μ’ έναν ακόμα μετανάστη μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο μετά την αποβίβασή τους στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τα πέντε αυτά άτομα έχρηζαν περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις με τους γιατρούς να κρίνουν την άμεση μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Οι γυναίκες βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ενώ ο άνδρας φέρει τραύματα στο χέρι.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, οι συγκεκριμένοι μετανάστες με 98 ακόμα άτομα εντοπίστηκαν σε σκάφος κατά τη διάρκεια της νύχτας νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Το δεξαμενόπλοιο που τους περισυνέλεξε με σημαία Σιγκαπούρης έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και ξεκίνησε η αποβίβασή τους.

Στελέχη του λιμεναρχείου άρχισαν την καταγραφή και καταμέτρηση των μεταναστών ενώ γιατροί της 7η ΥΠΕ παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετανάστες αναμένεται να φιλοξενηθούν προσωρινά στην αίθουσα των λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ανάμεσα στους μετανάστες να υπάρχουν και οι διακινητές τους.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι 103 μετανάστες εξέπεμψε SOS μέσω της ευρωπαϊκής τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας 112 όταν έμεινε ακυβέρνητο.

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους με αεροσκάφος της Frontex, ενώ στην περιοχή που υποδείκνυε το στίγμα τους, έσπευσαν και παραπλέοντα πλοία.

Οι 103 μετανάστες – ανάμεσά τους και 21 παιδιά και τέσσερις γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη δηλώνουν ότι είναι από τη Συρία – επιβιβάστηκαν σε δεξαμενόπλοιο, υπό σημαία Σιγκαπούρη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση