HomeΕΛΛΑΔΑΠέντε συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε πανελλαδικό επίπεδο

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε πανελλαδικό επίπεδο

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και αρχηγικό μέλος με το προσωνύμιο «Μαραντόνα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Eξαρθρώθηκε από τους αστυυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σπείρα, η οποία με έδρα τη Δυτική Αττική είχε αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όπως έγινε γνωστό σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες Δευτέρα σε καταυλισμό στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, με τη συνδρομή δυνάμεων των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας  και διμοιριών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης συνελήφθησαν πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα 3 υπήκοοι Αλβανίας (2 άντρες και 1 γυναίκα), καθώς και 2 ημεδαποί άντρες, ηλικίας 27, 45, 39, 41 και 19 ετών, αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα τους  συμπεριλαμβάνεται και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, με το προσωνύμιο «Μαραντόνα».

Ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης επεσήμανε ότι η σπείρα «είχε αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης, σε πανελλαδικό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κατασχεθείσες ποσότητες ηρωίνης ανευρέθηκαν αυτοκόλλητα με επιγραφές, που αντιστοιχούν σε πόλεις προορισμού, όπως ενδεικτικά οι πόλεις Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση για να εξυπηρετεί το δίκτυο διακίνησης των ναρκωτικών είχε αναπτύξει ένα παράλληλο σύστημα αποθήκευσης, εργαστηριακής νόθευσης και επανατυποποίησης της ηρωίνης.»

Και πρόσθεσε ότι «σε έρευνες που πραγματοποιήσαμε σε καταυλισμό την Νέα Ζωή Ασπροπύργου, εντοπίστηκαν χώροι που συγκροτούν τέτοιου είδους εργαστήρια, σε πλήρη μορφή. Μάλιστα πέριξ των εργαστηρίων αυτών, σε περίκλειστους και μη υπαίθριους χώρους και σε υπεδάφιες ειδικές κρύπτες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 23 κιλά ηρωίνης, κατανεμημένα σε 49 συσκευασίες, ενώ επιπλέον βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και νοθευτική ουσία βάρους πάνω από 16,5 κιλά.»

Ο κ. Παπαζαφείρης ανέφερε επιπλέον ότι «η τοπογραφία της συγκεκριμένης περιοχής αποτελούσε ανασταλτική παράμετρο για τον σχεδιασμό της επιχείρησης. Η επιτήρηση της περιοχής ήταν δυσχερής και η όποια παρέμβαση αποτρεπτική. Παρ όλα αυτά, καταφέραμε μέσω ανάλυσης των πληροφοριακών δεδομένων, εξακριβώσεων και αστυνομικών ενεργειών επιτήρησης να ταυτοποιήσουμε τους ρόλους και την εγκληματική δράση των εμπλεκομένων και να ανακαλύψουμε τους χώρους στην περιοχή που είχαν αποκρύψει τα ναρκωτικά και τους χώρους που χρησιμοποιούσαν ως εργαστήρια νόθευσης και επανατυποποίησης αλλά και αποθήκευσης των ναρκωτικών. Για την ταυτοποίηση των χώρων η οποία παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες, ακολουθήθηκαν μέθοδοι και εξειδικευμένες τεχνικές, οι οποίες υποβοηθήθηκαν με τεχνικά μέσα.»

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κυρία Ιωάννα Ροτζιώκου σημείωσε ότι «οι συλληφθέντες διέμεναν σε παραπήγματα, τα οποία αποτελούσαν και εργαστήρια νόθευσης – επανατυποποίησης ηρωίνης, ενώ τις ναρκωτικές ουσίες αποθήκευαν σε πέριξ αυτών περίκλειστους χώρους, σε υπεδάφιες ειδικές κρύπτες.»

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 23 κιλά ηρωίνη σε 49 συσκευασίες του μισού κιλού, 38,8 γραμμάρια κάνναβης, σε νάιλον συσκευασίες έτοιμες προς πώληση, 16,5 κιλά νοθευτική ουσία, 2 νάιλον σακούλες με επικολλημένα αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφονται στο μεν πρώτο η λέξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και στο έτερο η λέξη «ΛΑΡΙΣΣΑ», κυνηγετική καραμπίνα, ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο, 525 ευρώ, 2 ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας, 8 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 2 φτυάρια, τσάπα και ηλεκτρικός αναδευτήρας (μπλέντερ). Η αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκε ανέρχεται σε 300-350.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Επίσης, από το Τμήμα Δυτικής Αττικής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, βρέθηκε πρωινές ώρες της 4ης Σεπτεμβρίου σε δύσβατη περιοχή στη θέση Ντριζακούκι του Αυλώνα Αττικής, φυτεία 125 δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από 80 εκατοστά έως 3,5 μέτρα.

Από το χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια της κάνναβης, λάστιχα ποτίσματος, σκαπτικά εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών-καλλιεργητών συνεχίζονται.
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση