Στο λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκεται το πλοίο που περισυνέλεξε τους 103 μετανάστες που κινδύνευσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Όπως είχε ήδη γράψει το cretapost χθες το βράδυ το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι πρόσφυγες εξέπεμψε SOS μέσω της ευρωπαϊκής τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας 112 όταν έμεινε ακυβέρνητο.

metanastes-limani-hrakleioy-2

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους με αεροσκάφος της Frontex, ενώ στην περιοχή που υποδείκνυε το στίγμα τους, έσπευσαν και παραπλέοντα πλοία.

Οι 103 μετανάστες – ανάμεσά τους και 21 παιδιά και τρεις γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη δηλώνουν ότι είναι από τη Συρία – επιβιβάστηκαν σε δεξαμενόπλοιο, υπό σημαία Σιγκαπούρη.

metanastes-limani-hrakleio3

Αμέσως μετά την άφιξη των 103 ατόμων στο λιμάνι του Ηρακλείου θα ακολουθήσει η καταμέτρηση και ταυτοποίηση – όπως προβλέπεται σε αυτές τις διαδικασίες – η εξέτασή τους από γιατρούς και η άμεση παροχή πρώτων βοηθειών ή φαρμακευτικής αγωγής σε όσους το έχουν ανάγκη και στη συνέχεια η προσωρινή φιλοξενία τους στην αίθουσα λιμενεργατών στο λιμάνι.

metanastes-limani-hrakleioy

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο λιμάνι βρίσκονται δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ένα ασθενοφόρο από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια συντονισμού των τοπικών αρχών, δηλαδή του Δήμου Ηρακλείου που είναι υπεύθυνος για τη φιλοξενία τους, της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση