HomeHL-EconomyΝέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους 55 – 67 ετών

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους 55 – 67 ετών

Εργασιακή ευκαιρία για 10.000 μακροχρόνια ανέργους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που θα δώσει την ευκαιρία σε 10.000 μακροχρόνια ανέργους να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άνεργοι, ηλικίας 55 – 67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 12 μήνες, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της το τελευταίο τρίμηνο.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλο ένα έτος, ενώ το ύψος της ανέρχεται στο 50% του μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ μηνιαίως. Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Σε περίπτωση που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού, πρέπει να απευθυνθούν στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους, προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση