Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι τοπικές αρχές στο Ηράκλειο για τη φιλοξενία των 103 προσφύγων που κινδύνευσαν στη διάρκεια τη νύχτα στα ανατολικά της Κρήτης, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητο.

Οι 103 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και 21 παιδιά, αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι του Ηρακλείου, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οπότε και έχει προσδιοριστεί ο κατάπλους του δεξαμενόπλοιου που τους περισυνέλεξε όταν απηύθυναν SOS μέσω της ευρωπαϊκής τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας 112.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρόσφυγες δηλώνουν ότι προέρχονται από τη Συρία. Στο ξύλινο πλοιάριο επέβαιναν άνδρες, γυναίκες και συνολικά 21 παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια συντονισμού των τοπικών αρχών, δηλαδή του Δήμου Ηρακλείου που είναι υπεύθυνος για τη φιλοξενία τους, της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, του Λιμεναρχείου Ηρακλείου και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου που διαχειρίζεται το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων.

Αμέσως μετά την άφιξη των 103 ατόμων στο λιμάνι του Ηρακλείου θα ακολουθήσει η καταμέτρηση και ταυτοποίηση – όπως προβλέπεται σε αυτές τις διαδικασίες – η εξέτασή τους από γιατρούς και η άμεση παροχή πρώτων βοηθειών ή φαρμακευτικής αγωγής σε όσους το έχουν ανάγκη και στη συνέχεια η προσωρινή φιλοξενία τους σε κατάλληλο χώρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση