HomeHL-9Στα 1939 τα κενά στα σχολεία της Κρήτης!

Στα 1939 τα κενά στα σχολεία της Κρήτης!

Σήμερα η πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών υπόσχεται το Υπουργείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγα 24ωρα πριν από το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και τα κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κρήτη προκαλούν … ίλιγγο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αιρετοί στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, σε επίπεδο Κρήτης απαιτούνται ακόμη 1.939 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων για να μπορέσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο τα κενά υπολογίζονται 870, εκ των οποίων τα 266 δασκάλων και τα 140 νηπιαγωγών, ενώ όλα τα υπόλοιπα αφορούν στους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και των άλλων ειδικοτήτων. Στα Χανιά, οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό στα σχολείο ανέρχονται σε 443, από τις οποίες 105 είναι δασκάλων και 65 νηπιαγωγών.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Ρέθυμνο, με τα κενά να έχουν καταμετρηθεί στα 424, από τα οποία τα 69 αφορούν σε δασκάλους και τα 39 σε νηπιαγωγούς. Στο Λασίθι, χρειάζονται ακόμη 202 εκπαιδευτικοί, από τους οποίους οι 59 δάσκαλοι και οι 47 νηπιαγωγοί.

Η πρώτη φάση των προσλήψεων

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας έχει δεσμευτεί πως σήμερα Τρίτη πρόκειται να ξεκινήσει η πρώτη φάση της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία. Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει έως και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, με την προτεραιότητα να δίδεται στην κάλυψη των αναγκών της ειδικής αγωγής. Με την πρώτη φάση – σύμφωνα πάντα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας – αναμένεται να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών στα σχολεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση