HomeHL-SportsΕλλάδα – Βέλγιο 1-2

Ελλάδα – Βέλγιο 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Εθνική ομάδα από το Βέλγιο στο παιχνίδι για την 8η αγωνιστική του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην τελική φάση σκόραραν με τους Φερτόνχεν (70’) και Λουκάκου (74’), ενώ για την Εθνική ισοφάρισε στο 73’ ο Ζέκα.

Η ήττα έφερε την ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη ανέβηκε η Βοσνία που επικράτησε με σκορ 4-0, στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Γιβραλτάρ. Οι Βέλγοι οδηγούν τον όμιλο, καθώς έφτασαν τους 22 βαθμούς έχοντας μόλις μία ισοπαλία στο ματς με την Ελλάδα στην έδρα τους.

Συνολικά η Εθνική είχε καλή παρουσία στο γήπεδο, καθώς οι διεθνείς αγωνίστηκαν με πάθος και έδειξαν θέληση για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το δυνατό σουτ του Φερτόνχεν στο 70’ έδειξε την υψηλή κλάση των ποδοσφαιριστών του Βελγίου, ενώ η ισοφάριση δεν έφερε την ώθηση που αναζητούσε η Ελλάδα, καθώς ο Λουκάκου έβαλε εκ νέου μπροστά το Βέλγιο. Να σημειωθεί ότι ο Ζέκα σημείωσε το πρώτο του γκολ με την Εθνική.

Ο Σκίμπε επέλεξε να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι κόντα στην Εσθονία και τοποθέτησε τον Δώνη ως προωθημένο, κίνηση που τον δικαίωσε, καθώς ο νεαρός ανακάτεψε την άμυνα των Βέλγων και προκάλεσε προβλήματα. Στο 12ο λεπτό μάλιστα έκλεψε την μπάλα από τον Ντεμπελέ στη μεσαία γραμμή, έκανε την κούρσα ως την αντίπαλη περιοχή και ανάγκασε τον Κουρτουά σε δύσκολη απόκρουση.

Στην αρχική ενδεκάδα επέστρεψε ο Παπασταθόπουλος, ενώ στους «εκλεκτούς» βρέθηκε και ο Ανδρέας Σάμαρης.

Η Ελλάδα είχε πολύ σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σταφυλίδης στο 18’ με δυνατό σουτ τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Κουρτουά. Στο 40΄ ο τερματοφύλακας της Τσέλσι άπλωσε πάλι το χέρι του και πέταξε την μπάλα κόρνερ, πριν τον περάσει ο Κώστας Φορτούνης.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα συνέχισε να έχει σε πρώτο πλάνο τη διατήρηση του μηδέν στην άμυνα, αναζητώντας παράλληλα χώρους στην επίθεση για να απειλήσει. Στο 52΄ ο Μανιάτης σέντραρε και ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το Βέλγιο προηγήθηκε, κόντρα στην ροή του αγώνα, καθώς στα πρώτα 60 λεπτά δεν απείλησε ιδιαίτερα. Στο 70’ ο Φερτόνχεν με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Καρνέζη και άνοιξε το σκορ, όμως η Εθνική αντέδρασε άμεσα.

Στο 73΄ ο Ζέκα με πλασέ στην κίνηση, από σέντρα του Τζαβέλλα, σημείωσε το 1-1, ωστόσο οι Βέλγοι σκόραραν εκ νέου και έφτασαν στην τελική επικράτηση. Στο 74’ ο Λουκάκου μπήκε ανάμεσα στους Παπασταθόπουλο και Μανωλά και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-1.



Γκολ: 
70′ Φερτόνχεν (Βέλγιο), 73′ Ζέκα (Ελλάδα), 74′ Λουκάκου (Βέλγιο)

Κίτρινες κάρτες: Σάμαρης – Μενιέ, Ντεμπελέ, Καράσκο, Ντε Μπρούινε

Ελλάδα: Καρνέζης, Μανιάτης (85′ Μπακασέτας), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Σάμαρης, Σταφυλίδης (69′ Λυκογιάννης), Φορτούνης (89′ Βέλλιος), Δώνης.

Βέλγιο:
 Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Φερτόνχεν, Μενιέ, Φελαϊνί (89′ Ντεντόνκερ), Ντεμπελέ (74′ Αζάρ), Καράσκο (79′ Τσαντλί), Ντε Μπρούινε, Λουκάκου, Μέρτενς.

Η βαθμολογία 

1. Βέλγιο 22 (35-3)
2. Βοσνία 14 (19-8)
3. Ελλάδα 13 (11-5)
4. Κύπρος 10 (8-12)
5. Εσθονία 8 (6-17)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-37)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Σάββατο 7 Οκτωβρίου
Κύπρος – Ελλάδα
Βοσνία/Ερζεγοβίνη – Βέλγιο
Γιβραλτάρ – Εσθονία

Τρίτη 10 Οκτωβρίου

Ελλάδα – Γιβραλτάρ
Βέλγιο – Κύπρος
Εσθονία – Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση