HomeΕΛΛΑΔΑΦώφη Γεννηματά: Από την Αλλαγή, στη Νέα Αλλαγή

Φώφη Γεννηματά: Από την Αλλαγή, στη Νέα Αλλαγή

43η επέτειος του ΠΑΣΟΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

3η Σεπτέμβρη: 43 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. «Δεν είμαστε όμως εδώ, μόνο για να τιμήσουμε την ιστορία μας, γιατί τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας», είπε ξεκινώντας την ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, που πριν ανέβει στο βήμα καθόταν ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης», τόνισε και μίλησε για το εγχείρημα της δημιουργίας της «νέας μεγάλης κεντροαριστεράς». Δεν παρέλειψε να κάνει δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «ούτε η ΝΔ είναι η λύση» και απολογισμό της θητείας της.

Το σύνθημα είναι «από την Αλλαγή στη Νεα Αλλαγή» κατέληξε και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες στις 5 Νοεμβρίου.

Είμαστε εδώ για να διακηρύξουμε ότι με τις αξίες της Αλλαγής ανοίγουμε νέους δρόμους για το μέλλον, δεν θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα μουσείο, αλλά μια σύγχρονη, ζωντανή παράδοση, ανέφερε η κυρία Γεννηματά. Για να γίνει όμως αυτό, πρόσθεσε, χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις.

Το ΠΑΣΟΚ, δεν διαλύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν εξαφανίζεται, αλλά μετεξελίσσεται και πρωτοστατεί στην αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης, «δημιουργούμε τη μεγάλη κεντροαριστερά» είπε αναφερόμενη στο νέο εγχείρημα.

Θα συναντηθούμε με τους δημιουργικούς ανθρώπους που δίνουν σκληρό αγώνα επιβίωσης, θα συναντηθούμε με τα κοινωνικά στρώματα που καινοτομούν για την δημιουργία της νέας ελληνικής οικονομίας, θα συναντηθούμε με τους νέους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν, να επιχειρήσουν, να εξελιχθούν στην πατρίδα τους, τόνισε η κυρία Γεννηματά για να προσθέσει ότι «δημιουργούμε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία».

Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον «ΣΥΡΙΖΑ και τον ακροδεξιό εταίρο του, που εκμεταλλεύτηκαν την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό, μόνο για να κερδίσουν καρέκλες» για να προσθέσει ότι «ευτέλησαν τις αξίες της Αριστεράς και απογοήτευσαν όσους τους εμπιστεύτηκαν», κάνοντας αναφορά στο 3ο Μνημόνιο και στη «δήμευση» της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

«Στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, πρέπει να κατακευρανωθούν», τόνισε, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι η λύση όμως δεν είναι η στροφή στις νεοφιλελεύθερες δεξιές πολιτικές.

in.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση