HomeΚΟΣΜΟΣΟ Πούτιν δεν σκοπεύει να πάρει τηλέφωνο τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να πάρει τηλέφωνο τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως ο Πούτιν συζήτησε την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από τη Βόρεια Κορέα με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και πως οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τις βαθιές ανησυχίες τους για την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο.

Αργότερα σήμερα ο Πούτιν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας πως αμφότεροι καταδίκασαν τη δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.

Στο Τόκιο, ο Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε επίσης ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Πούτιν με θέμα τη συνεργασία στο θέμα της Βόρειας Κορέας.

Ο Άμπε δήλωσε πως συμφώνησαν με τον Πούτιν ότι «η επικίνδυνη πράξη της Βόρειας Κορέας είναι μια σοβαρή απειλή» και ότι θα διατηρήσουν στενή επαφή πάνω στο θέμα αυτό.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός επισήμανε επίσης πως πρόκειται να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με τον ρώσο ηγέτη στο περιθώριο μιας συνόδου στο Βλαδιβοστόκ.
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση