HomeHL-91.000 τα κενά των εκπαιδευτικών– Κραυγή «αγωνίας» από τους δασκάλους

1.000 τα κενά των εκπαιδευτικών– Κραυγή «αγωνίας» από τους δασκάλους

Ανακοίνωση του Συλλόγου «Ν. Καζαντζάκης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο πριν χτυπήσει το… πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Ηρακλείου κι ήδη έχουν υπολογιστεί πως υπάρχουν 1.000 κενά σε εκπαιδευτικούς.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Καζαντζάκης» μία ακόμα σχολική χρονιά «ξεκινάει χωρίς τους μόνιμους διορισμούς με πολλά κενά και με την ομηρία των αναπληρωτών που τρέχουν την τελευταία στιγμή να προλάβουν».

Τα λειτουργικά κενά

Τα λειτουργικά κενά του νομού Ηρακλείου που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συλλόγου ανέρχονται στα 1.000.

Συγκεκριμένα είναι τα εξής:

Δάσκαλοι ΠΕ 70: 300

Νηπιαγωγοί ΠΕ 60: 160

Εκπαιδ. Αγγλικών: 30

Εκπαιδ. Γαλλικής γλώσσας ΠΕ 05: 5

Εκπαιδ. Γερμανικής γλώσσας ΠΕ 07: 10

Γυμναστές ΠΕ 11: 45

Εικαστικοί ΠΕ 08: 55

Θεατρολόγοι ΠΕ 32: 35

Εκπαιδ. Πληροφορικής ΠΕ 19-20: 38

Εκπαιδ. Μουσικής ΠΕ 16: 28

Παράλληλη Στήριξη Δασκάλων: 230

Παράλληλη Στήριξη Νηπιαγωγών: 20

«Σε αυτά τα κενά θα προστεθούν κι εκείνα στα Ειδικά Σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης και στις τάξεις Υποδοχής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ενώ παράλληλα εκφράζει και την αγανάκτησή του για την ομηρία των εκπαιδευτικών: «Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την ομηρία των συναδέλφων εκπαιδευτικών που συνεχίζεται για άλλη μια χρονιά αφού ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουν ποιοι θα διοριστούν, που θα διοριστούν και με ποιο καθεστώς.

Όσοι είναι οι τυχεροί θα πρέπει αφού ενημερωθούν να μετακινηθούν εντός τριών ημερών σε όποια περιοχή της Ελλάδος διοριστούν, να τοποθετηθούν και να αναλάβουν υπηρεσία ώστε να προλάβουν το περιβόητο στοίχημα που θέτει κάθε φορά το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα όλων των σχολείων την ημέρα έναρξης των μαθημάτων».

Αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Το καλοκαίρι το υπουργείο Παιδείας παρουσίαση το νέο προεδρικό διάταγμα που φέρει αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Καζαντζάκης» διαφωνεί σε αρκετά σημεία με το περιεχόμενο του προεδρικού διατάγματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του οι διαφωνίες εντοπίζονται στα σημεία:

–           Η τριμελής επιτροπή εγγραφών με βασικό ρόλο τις μετακινήσεις μαθητών εκτός των ορίων των σχολείων όπου ανήκουν, έτσι ώστε να περιοριστεί η δυνατότητα δημιουργίας τμημάτων με λιγότερους από 25 μαθητές

–           Η αφαίρεση της αρμοδιότητας από το Σύλλογο Διδασκόντων της ευθύνης σύνταξης του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος

–           Η διαγραφή μαθητών του Ολοημέρου με πάνω από 15 απουσίες

Τα λίγα θετικά στοιχεία του εγχειρήματος αυτού, δεν είναι αρκετά για να ανατρέψουν την πεποίθηση μας ότι ήταν άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.

Ο Σύλλογός μας παραμένει σταθερά προσηλωμένος στα πάγια αιτήματα του κλάδου μας που είναι:

–           Άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, προσδιορισμός του πότε θα γίνουν και πόσοι

–           Έγκαιρη, σε μια φάση, πρόσληψη όλων των αναπληρωτών που είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες (νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, ειδικότητες). Να μη μείνει κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών

–           Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών – μόνιμων εκπαιδευτικών (άδειες, περίθαλψη, επίδομα θέσης ευθύνης κλπ.)

–           Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση

–           Επιτακτική ανάγκη στήριξης της Ειδικής Αγωγής

–           Αλλαγή, με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες, της αναλογίας εκπαιδευτικού – μαθητών σε 1:20 στο δημοτικό σχολείο και 1:15 στο νηπιαγωγείο

–           Εξίσωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Π.Ε. με αυτό των εκπαιδευτικών της Δ.Ε.

–           Ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να αναδεικνύει όλα τα ζητήματα απαιτώντας άμεσες λύσεις, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου, των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Συμμετοχή στην δράση αλληλεγγύη «Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου»

Την δράση αλληλεγγύης «Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου» που διοργανώνει ο δήμος Ηρακλείου στηρίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Η δράση έχει σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και τη διάθεσή τους σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Η δράση ξεκινάει την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 του μήνα.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:30 έως 14:30 στα παρακάτω σημεία:

 • Γραμματεία Δ/σης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου (Δ/νση: Ανδρόγεω 1, τηλ. 2813409112)
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. Αγ. Τριάδας(Δ/νση: Βουρδουμπάδων 12, τηλ. 2810 333261)
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. Κατσαμπά (Δ/νση: Αγησιλάου 4, Tηλ. 2810 301437)
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. Πόρου (Δ/νση: Μ. Κωνσταντίνου 15, τηλ..2810 330318)
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η Θερίσσου (Δ/νση: Μιχ. Αρχαγγέλου & Μίνωος, τηλ. 2810 256271)
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η Δειλινά (Δ/νση: Εργοτέλους & Πύρου, τηλ. 2810 313039)
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η Τάλως (Δ/νση: Μάχης Κρήτης & Ηφαίστου, τηλ. 2810 315453)
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. Μασταμπά (Δ/νση: Π. Φωτίου 46, τηλ. 2810 360973)
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. Φορτέτσας (Δ/νση: Ιπποκράτους 8, τηλ. 2810 360399)
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. Αγίου Ιωάννη (Δ/νση: Χατζάκη 40, τηλ. 2810 235675)
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η. Νέας Αλικαρνασσού (Δ/νση: Διονυσίου 13, Τηλ. 2810 221738)

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

Μία καλή σχολική χρονιά εύχεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Παράλληλα, καλωσορίζει ιδιαίτερα στο Ηράκλειο και στην εκπαιδευτική οικογένεια τους νέους εκπαιδευτικούς και τους εύχεται καλό ξεκίνημα, ευχάριστη και δημιουργική παραμονή στο Ηράκλειο.

Τα γραφεία του Συλλόγου μας βρίσκονται στην οδό Έβανς 83-85, (Καινούρια Πόρτα- Στοά Μουρτζή) 2ος όροφος και θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 6.30 έως 8.30. Τηλέφωνο Συλλόγου –Fax : 2810284190 email : dhmotiko@otenet.gr. sepenk@otenet.gr . http/ sepenk.blogspot.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση