HomeHL-9Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Αντιδρούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την κυριακάτικη βόλτα τους με τις αγορές τους θα μπορούν να συνδυάσουν σήμερα οι Ηρακλειώτες, καθώς οι έμποροι που το επιθυμούν, θα μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, όσοι δεν επιλέξουν να αποδράσουν για μία ακόμη φορά σε κάποια παραλία του νησιού, θα έχουν τη δυνατότητα, σήμερα που δεν εργάζονται να επισκεφθούν τα καταστήματα και να κάνουν τις αγορές τους.

Η θερινή περίοδος των εκπτώσεων, που καλά κρατεί μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, έδωσε μικρή ανάσα στους καταστηματάρχες, οι οποίοι ελπίζουν ότι τώρα με την έναρξη και της νέας σχολικής χρονιάς, θα “ζεσταθεί” και πάλι η αγορά, με τους γονείς να φροντίζουν για τα απαραίτητα των παιδιών τους.

Ωστόσο η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή κάθε φορά εγείρει έντονες αντιδράσεις στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι υποχρεούνται να εργαστούν τη μοναδική ημέρα της εβδομάδας, που έχουν για να ξεκουραστούν, θεωρώντας ότι η Κυριακή δεν είναι ημέρα δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων καταστρατηγείται βασικό εργασιακό τους δικαίωμα, υποστηρίζοντας ότι “ «η κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται να υλοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις των μονοπωλίων για βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και μισθούς των 200 και 300 ευρώ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση