HomeHL-GreeceΤο «καυτό» πολιτικό δεκαήμερο της κυβέρνησης

Το «καυτό» πολιτικό δεκαήμερο της κυβέρνησης

Στις συμπληγάδες το Μαξίμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την πιο μεγάλη μέρα του πολέμου μοιάζει το κολασμένο δεκαήμερο που ακολουθεί για την κυβέρνηση, μετά την ΔΕΘ. Η αρχή γίνεται με τη φθινοπωρινή πρεμιέρα του EuroWorking Group, στην οποία θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η εκταμίευση της υποδόσης των 700 εκατ. ευρώ που έχουν απομείνει από τη συμφωνία του Ιουνίου.

Ακολουθούν διαδοχικά η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα, η άνοδος Τσίπρα στη ΔΕΘ και η εκκίνηση των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για την τρίτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», κομβικής σημασίας θεωρείται για το κυβερνητικό επιτελείο η επίσκεψη του γάλλου προέδρου στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Γενικότερα, τα σχέδια Τσίπρα περνούν μέσα από… γαλλικές και γερμανικές συμπληγάδες, αφού μετά την επίσκεψη Μακρόν, στις 24 Σεπτεμβρίου, διεξάγονται οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία που αφορούν άμεσα το ελληνικό ζήτημα.

Πέντε μέρες αργότερα, στην Αθήνα θα βρεθεί μια Γαλλίδα με διεθνή ρόλο: η Κριστίν Λαγκάρντ.

Με την κυβέρνηση να καταφεύγει σε επικοινωνιακό επίπεδο στην παροχολογία που θυμίζει έντονα προεκλογική περίοδο και σε προσπάθεια να ανατάξει το κλίμα με τη δημιουργία θετικών ειδήσεων, ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην υπογραφή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας, στα εγκαίνια τμημάτων της Ιονίας Οδού και ενδεχομένως σε νέες επισκέψεις σε χώρους εργασίας και παραγωγής, όπως έκανε με το εργοστάσιο της «Παπαστράτος» και το Impact Hub Athens.

Παράλληλα, έως την Πέμπτη θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο θα αποτελέσει κορωνίδα των φιλολαϊκών εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Πίσω από τα χαμόγελα, ωστόσο, στο Μαξίμου υπάρχει μεγάλη αγωνία για την οικονομία και φόβος πως το κυβερνητικό αφήγημα για έξοδο από τα Μνημόνια και την επιτροπεία το 2018 μπορεί να γίνει θρύψαλα.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση