HomeHL-9Ξεχάστε το φθινόπωρο! Έρχονται υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Ξεχάστε το φθινόπωρο! Έρχονται υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανόλη Λέκκα. Όπως επισημαίνει ο ίδιος “η θερμή εισβολή την οποία εμφάνιζαν τα προγνωστικά μοντέλα τις προηγούμενες ημέρες φαίνεται τελικά, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ότι θα είναι σύντομη και αναμένεται να μας επηρεάσει με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες μόνο την Κυριακή.

Τα ποσοστά της υγρασίας εμφανίζονται επίσης αρκετά υψηλά σε πολλές περιοχές, από αύριο Σάββατο, δημιουργώντας έτσι συνθήκες δυσφορίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα την Κυριακή που θα σημειωθούν και οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας. Από τη Δευτέρα όμως οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε κανονικά και πάλι για την εποχή επίπεδα, ενώ προς τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να υποχωρήσουν λίγο χαμηλότερα. Ο καιρός όμως θα διατηρήσει την καλή, καλοκαιρινή του εμφάνιση, ενώ και οι άνεμοι δεν εμφανίζουν ιδιαίτερα μεγάλες εντάσεις, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες στις θάλασσες”.

Η πρόγνωση του σαββατοκύριακου

– Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

Καλός καιρός

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει έως και τα 4 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα ανέβει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα με την ελάχιστη στους 22°C και τη μέγιστη να κυμαίνεται στους 29 έως 32°C

– Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

Καλός καιρός

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν γενικά από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους τις πρωινές ώρες να διατηρείται στα 3 έως 4 Μποφώρ. Από το μεσημέρι όμως αναμένεται πρόσκαιρη ενίσχυση τους με την ένταση τους να φθάνει έως και τα 5 Μποφώρ, ενώ κατά τόπους πιθανά να ενισχυθούν λίγο περισσότερο. Αργά τις νυκτερινές ώρες αναμένεται και πάλι να εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει τις υψηλότερες τιμές με την ελάχιστη να είναι στους 24°C και τη μέγιστη να κορυφώνεται στου 32 με 34°C, κατά τόπους θα είναι και λίγο υψηλότερη. Αυξημένα όμως κατά τόπους θα είναι και τα ποσοστά υγρασίας.

Για τη Δευτέρα και την Τρίτη διατηρούνται οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες με τη διατήρηση των Δυτικών ανέμων με εντάσεις στα 3 έως 4 Μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και θα κυμαίνεται από 21°C η ελάχιστη και η μέγιστη περίπου στους 28°C.

Διαφήμιση
Διαφήμιση