HomeΚΡΗΤΗΒαρδάκης: Το νομοσχέδιο επουλώνει πληγές περασμένων ετών

Βαρδάκης: Το νομοσχέδιο επουλώνει πληγές περασμένων ετών

Ξεκίνησε η συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, για το σχέδιο νόμου με τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις», του οποίου εισηγητής είναι ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης κατά την τοποθέτησή του ανέφερε:

«Το Σχέδιο Νόμου έχει προκύψει από μία διαδικασία και επαφές με εργαζόμενους και συνδικάτα και όχι απο μνημονιακές επιβολές και αυτό δείχνει το πως σκέφτεται η Κυβέρνηση να κινηθεί από τώρα και στο εξής και να είστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε σιγά σιγά να επουλώσουμε αρκετές από τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί με τα τελευταία μνημόνια».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Βαρδάκης ανάφερε συνοπτικά τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με τις οποίες ενισχύονται τα εργαλεία ελέγχου τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, διευθετούνται ζητήματα που σχετίζονται με την κοινωνική ασφάλιση, δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα των ασφαλισμένων, διευκολύνεται η πλήρη και ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην λειτουργία της κοινωνίας, ενθαρρύνοντας τα για κοινωνική και εργασιακή επανένταξη.

Ο κ. Βαρδάκης κατέληξε κατά την τοποθέτησή του: «το νομοσχέδιο που εισάγουμε για συζήτηση και ψήφιση έχει θετικό πρόσημο» ενώ κάλεσε τους συναδέλφους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κυρίως «να ασκήσετε μία εποικοδομητική κριτική, καθώς για το μόνο που μπορείτε να μας κατηγορήσετε είναι ότι καθυστερήσαμε να καταθέσουμε ένα τέτοιο νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που επουλώνει πραγματικά πληγές που δημιούργησαν τα προηγούμενα μνημόνια και εσείς έχετε πολλές ευθύνες γι’ αυτό.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση