HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη για τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη

Σύσκεψη για τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη

Από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη για τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη πραγματοποιείται αύριο, στις 4:30 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Ατλαντίς στο Ηράκλειο. Την εκδήλωση συγκαλεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με κύρια θέματα η οδική συμπεριφορά στην Κρήτη και τις υποδομές με έμφαση στον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού (ΒΟΑΚ).

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι και  επιχειρηματίες του νησιού, εθελοντικές ομάδες διάσωσης και πρόληψης, αθλητικοί σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, θα παρουσιαστεί το σχέδιο «Προσέχω» της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια, θα τεθεί στο επίκεντρο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΒΟΑΚ, ενώ θα διατυπωθούν προτάσεις και θέσεις εκπροσώπων των φορέων. Ειδικότερα, θα συζητηθούν: α) Οδηγική συμπεριφορά και οδική ασφάλεια στους δρόμους της Κρήτης και β) ΒΟΑΚ: Που βρισκόμαστε σήμερα; Τι λύσεις υπάρχουν και τι δεσμεύεται η ΝΔ να κάνει την επόμενη ημέρα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

Το πρόγραμμα της σύσκεψης είναι αρκετά βαρύ. Θα ξεκινήσει με μια σύντομη εισαγωγή του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ακολουθήσει η παρουσίαση του σχεδίου «Προσέχω» της ΝΔ από τον δημοσιογράφο και χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου κ. Τάκη Πουρναράκη και την Πρόεδρο του «Ιδρύματος Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια» κα Χριστίνα Σταθάκη και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρη Βαβουρανάκη για τις επιπτώσεις του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό.

Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με φορείς της Κρήτης για την οδική ασφάλεια και την οδική συμπεριφορά των οδηγών στους δρόμους του νησιού μας, όπου θα τοποθετηθούν, ενδεικτικά, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση  Περιφέρειας Κρήτης, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ Ηρακλείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Πολυτεχνικής Σχολής Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης, του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Ηρακλείου, του Πάρκου Τροχαίων Δυστυχημάτων Χανίων, «Χρήστος Πολέντας», του Forum Οδηγούμε με ασφάλεια, του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ., του Συλλόγου ΑΜΕΑ ΤΑΛΩΣ, του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Πόλεως Ηρακλείου, των Υπεραστικών Λεωφορείων, του Συλλόγου ΑΜΕΑ ν. Κρήτης «Το Μέλλον», του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.

Για το θέμα της υφιστάμενης κατάστασης στον ΒΟΑΚ και τους τρόπους χρηματοδότησής του θα μιλήσουν η Περιφέρεια Κρήτης, δια του Περιφερειάρχη κου Σταύρου Αρναουτάκη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, δια του κου Βασίλη Λαμπρινού, Δήμαρχου Ηρακλείου, όπως, επίσης, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. που θα εκπροσωπηθεί από την κα Φανή Κουτσουμπού, μέλος Δ.Σ. και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος που θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρός του κος Γιώργος Στασινός.

Στη σύσκεψη αυτή έχουν προσκληθεί και έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους πάνω από 200 φορείς της Κρήτης που εμπλέκονται ή/και δραστηριοποιούνται σε θέματα τροχαίων ή/και ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς.

Ερωτώμενοι, στελέχη της ΝΔ στο Ηράκλειο επεσήμαναν ότι δεν πρόκειται για κομματική εκδήλωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση