HomeHL-SportsΠρεμιέρα για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ

Πρεμιέρα για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη μάχη του  Ευρωμπάσκετ ρίχνεται σήμερα η Εθνική μας ομάδα. Το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα αντιμετωπίζει στις 16.30 (ΕΡΤ1) στο Ελσίνκι τη θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του Α΄ ομίλου, την Ισλανδία, με στόχο φυσικά τη νίκη, η οποία είναι καλό να συνδυαστεί και από μία καλή εμφάνιση.

Το σοκ της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τη διοργάνωση, όλος ο ντόρος που δημιουργήθηκε μετά από αυτό το γεγονός αλλά και οι ήττες στα φιλικά κλόνισαν την εμπιστοσύνη των πιστών της «επίσημης αγαπημένης», η οποία καλείται να μπει αποφασιστικά στη διοργάνωση και να αποδείξει ότι παραμένει δυνατή.

 Η διαφορά δυναμικότητας της Εθνικής μας με τη σημερινή της αντίπαλο είναι μεγάλη ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ισλανδοί θα μπουν για να χάσουν στο ματς.

Στη δεύτερη συμμετοχή τους σε Ευρωμπάσκετ η Ισλανδία θα παίξει ελεύθερα καθώς δεν έχει άγχος να… πετύχει και αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την υποστήριξη που θα έχει από χίλιους φιλάθλους της στις κερκίδες της Hartwall Arena αυξάνουν τον βαθμό επικινδυνότητας του παιχνιδιού για την Εθνική μας.

Ο προπονητής της «επίσημης αγαπημένης», Κώστας Μίσσας, αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, αφού δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών.

Στους άλλους αγώνες του Α΄ ομίλου, η Σλοβενία αντιμετωπίζει την Πολωνία (13:45) και η «οικοδέσποινα» Φινλανδία έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στους Γάλλους (20:00).

Σήμερα εξάλλου ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους και οι ομάδες του Β΄ όμιλου του τουρνουά, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στο Τελ Αβίβ.

Στην πρώτη αγωνιστική, το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με την Ιταλία, η Γεωργία με τη Λιθουανία και η Ουκρανία με τη Γερμανία.

Το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ 2017:

Πέμπτη 31 Αυγούστου

Α΄ όμιλος (Ελσίνκι)

Σλοβενία-Πολωνία 13:45 ΕΡΤ2

Ισλανδία-ΕΛΛΑΔΑ 16:30 ΕΡΤ1 

Γαλλία-Φινλανδία 20:00 ΕΡΤ2

Β΄ όμιλος (Τελ Αβίβ)

Γερμανία-Ουκρανία 15:45

Λιθουανία-Γεωργία 18:30

Ιταλία-Ισραήλ 21:30

Διαφήμιση
Διαφήμιση