HomeHL-9«Μίνι» φθινόπωρο στην Κρήτη – Από την Παρασκευή έρχεται… καλοκαιράκι

«Μίνι» φθινόπωρο στην Κρήτη – Από την Παρασκευή έρχεται… καλοκαιράκι

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φθινοπωρινός καιρός θα είναι ο σημερινός για την Κρήτη με τους βόρειους ανέμους να παρουσιάζονται ενισχυμένοι.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης η χώρα επηρεάζεται από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων που επικρατούν στα Δ. Βαλκάνια και των χαμηλών πιέσεων της  Ανατολικής Μεσογείου.

Έτσι το 24ωρο της σημερινής ημέρας θα κυλίσει στο νησί με πρόσκαιρη συννεφιά και τοπικές βροχές στα βόρεια και ορεινά κυρίως τις πρωινές ώρες, συννεφιά που θα είναι πιο πυκνή στον Νομό Χανίων και Ρεθύμνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν πάντα από βόρειες διευθύνσεις 3-5 Μποφόρ και στα ανατολικά θα αγγίξουν και τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα μιας και δεν θα ξεπερνάει ως μέγιστη τιμή τους 27 βαθμούς στα βόρεια τμήματα του νησιού και τους 29 με 30 στις νοτιότερες περιοχές.

Παρασκευή: Επιστρέφει το καλοκαίρι

Επιστρέφει και πάλι το καλοκαιράκι από την Παρασκευή στην Κρήτη με πολλές ώρες ηλιοφάνειας τους τους ανέμους να κοπάζουν ακόμα περισσότερο και να μην ξεπερνάνε σε ένταση τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται μεταξύ των 21 και 31 βαθμών στα βορειότερα τμήματα και στις νότιες περιοχές να αγγίζει και τους 33 βαθμούς.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα

Συνεχίζεται το αποκαλόκαιρο καθώς με ηλιοφάνεια θα κυλίσει το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου αλλά και οι πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας στο νησί.

Με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.

Στο βάθος της νέας εβδομάδος όμως φαίνονται και οι πρώτες φθινοπωρινές «κρούσεις» που μάλλον αφορούν τμήματα της υπόλοιπης χώρας και όχι το νησί μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση