HomeΚΟΣΜΟΣΛηστές έκαναν ριφιφί μέσα από κατακόμβες και άρπαξαν κρασιά 250.000 ευρώ

Ληστές έκαναν ριφιφί μέσα από κατακόμβες και άρπαξαν κρασιά 250.000 ευρώ

Παρίσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια από τις πιο εντυπωσιακές ληστείες πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι καθώς ληστές άρπαξαν κρασιά αξίας 250.000 ευρώ μέσα από ιδιωτικό κελάρι αφού πρώτα έκαναν ριφιφί χρησιμοποιώντας τις κατακόμβες της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την αστυνομία η λεία ήταν περίπου 300 μπουκάλια κρασιού τα οποία οι ληστές μετέφεραν μέσα από το υπόγειο δίκτυο των Παρισίων που συνολικά έχει έκταση 250χλμ.

Ο στόχος των διαρρηκτών ήταν ένα κελάρι στο 6ο διαμέρισμα κοντά στους Κήπους του Λουξεμβούργου, σε μια από τις πιο σικ γειτονιές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το ριφιφί έγινε ή τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

«Πιστεύουμε ότι είχαν κάνει κατόπτευση του στόχους. Οι διαρρήκτες δεν άνοιξαν κατά τύχη τις τρύπες στους τοίχους» δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας.

Οι κατακόμβες στο Παρίσι είναι κατά βάση κλειστές για το κοινό καθώς μόνο ένα τμήμα τους μήκους 2χλμ. είναι προσβάσιμο και μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μέσα στις κατακόμβες η κατασκευή των οποίων χρονολογείται πριν από 500 χρόνια, πιστεύεται ότι βρίσκονται τα οστά 6 εκατομμυρίων Παριζιάνων που μεταφέρθηκαν στα τέλη του 18ου αιώνα και τα μέσα του 19ου αιώνα από τα νεκροταφία της γαλλικής πρωτεύουσας.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση