HomeΚΟΣΜΟΣΓκάμπριελ: Βάναυση η παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Β. Κορέα

Γκάμπριελ: Βάναυση η παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Β. Κορέα

Απαραίτητες οι κυρώσεις εναντίον της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετικά υποδέχτηκε τις προτροπές να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να συζητήσει τρόπους να αποκλιμακωθεί η επικίνδυνη κρίση με τη Βόρεια Κορέα, ο Γερμανός Υπ. Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Με αυτή την κατάσταση, είναι όλο και πιο απαραίτητο η διεθνής κοινότητα να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις υπάρχουσες κυρώσεις που έχουν στόχο να πειστεί η Βόρεια Κορέα να σταματήσει τα παράνομα προγράμματά της για την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική διπλωματία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καταδίκασε τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο υποστηρίζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για να πειθαναγκαστεί η Πιονγκγιάνγκ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον αργότερα σήμερα στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι τον έχει αναστατώσει η «βάναυση» παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου από τη Βόρεια Κορέα.

Νωρίτερα, η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου που πέρασε πάνω από το ιαπωνικό νησί Χοκάιντο κι έπεσε στη θάλασσα νωρίς το πρωί, εξωθώντας τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προειδοποιήσει ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» καθώς η Ουάσινγκτον εξετάζει πώς θα αντιδράσει.

Από την πλευρά της και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «Δεν μπορούμε απλώς να επιμένουμε ότι χρειάζεται μια διπλωματική λύση και να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση