HomeΚΡΗΤΗΕπί τάπητος το δίκτυο ύδρευσης Ηρακλείου

Επί τάπητος το δίκτυο ύδρευσης Ηρακλείου

Επαφές με παράγοντες των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επαφές με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας είχε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, εν όψει και της αυριανής συνάντησης της ΔΕΥΑΗ και του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινoύ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης εστίασε στην αξιοποίηση όλου του φάσματος του χρηματοδοτικού προγράμματος και των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει «ξεκλειδώσει» η σημερινή Κυβέρνηση και ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας σχετικά με το έργο της επέκτασης και αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου, ενώ παράλληλα συζήτησε μεταξύ άλλων και τεχνικές λεπτομέρειες για πτυχές που αφορούν στην πρόσφατη ψήφιση της τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομίας και στο σημαντικό εργαλείο που έχουν πλέον οι ΔΕΥΑ, δηλαδή τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων ύδρευσης και αποχέτευσης από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έως και 100% – πάγιο αίτημα μεταξύ άλλων και της ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

Επαφές είχε επίσης ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου και με το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την προ ημερών τελική έγκριση επιχορήγησης συνολικού ύψους 200.000 ευρώ στο Δήμο Ηρακλείου, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων ενεργειών αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σχετικά με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αξίζει επίσης να επισημανθεί εκ νέου και η απάντηση του Αναπλ. Υπουργού Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση στον Νίκο Ηγουμενίδη για το πλήρες χρηματοδοτικό σχήμα του έργου, όπου μεταξύ άλλων σημειώθηκε και η χρηματοδότηση από το ΠΔΕ, αλλά και η δυνατότητα «ο δήμος, απευθυνόμενος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, να πάρει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να ξεκινήσει την υλοποίηση εκείνου του κομματιού των μελετών που του αναλογεί» (Ολομέλεια Βουλής, Επίκαιρη ερώτηση Νίκου Ηγουμενίδη, Απρίλιος 2017).

Ο Νίκος Ηγουμενίδης πριν λίγες μέρες είχε συνάντηση εργασίας και με τον νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ηρακλείου κ. Ιωάννη Ρασούλη και βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την απρόσκοπτη υλοποίηση του από κάθε άποψη κοινωνικής και στρατηγικής σημασίας έργου που αφορά στο πολύτιμο αγαθό του νερού για τους πολίτες του Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση