HomeΕΛΛΑΔΑ«Καυτό» 4ήμερο για ΕΛ.ΑΣ. λόγω επίσκεψης Μακρόν και ΔΕΘ

«Καυτό» 4ήμερο για ΕΛ.ΑΣ. λόγω επίσκεψης Μακρόν και ΔΕΘ

Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πονοκέφαλος» για την ΕΛ.ΑΣ. το καυτό 4ήμερο από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου καθώς σχεδιάζονται μέτρα ασφαλείας για την 2ήμερη επίσκεψη στην Αθήνα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγο του στις 7 – 8 του μήνα.

Στη συνέχεια νέα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν στη Θεσσαλονίκη λόγω των διαδηλώσεων στο περιθώριο των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και ανώτατων αξιωματικών προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου θα είναι αυστηρά με τη συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών ενώ σε κλοιό ασφαλείας θα μπουν η πρεσβεία της Γαλλίας στο κέντρο της Αθήνας και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων. Παράλληλα κατά τις μετακινήσεις του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας θα κλείνουν οι δρόμοι.

Σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να είναι αντίστοιχα με τα περσινά και σε αυτά θα πάρουν μέρος περίπου 5.000 αστυνομικοί που θα διατεθούν από υπηρεσίες του νομού ενώ θα υπάρξουν ενισχύσεις και από Αθήνα.

Έτσι και φέτος αναμένεται οι αστυνομικοί να αναπτυχθούν περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ, κοντά στο συνεδριακό κέντρο.

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση