HomeΕΛΛΑΔΑΑποφασισμένοι να εισβάλουν στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ ήταν οι άγνωστοι

Αποφασισμένοι να εισβάλουν στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ ήταν οι άγνωστοι

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποφασισμένοι να εισβάλουν μέσα στο κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου στα πρώην γραφεία του ΔΟΛ, για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο ήταν οι νεαροί που επιτέθηκαν στην είσοδο του κτιρίου προκαλώντας ζημιές στην τζαμαρία.

Η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα είναι αποκαλυπτική καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του «οι νεαροί προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και την τελευταία στιγμή τους εμπόδισε ο υπάλληλος σεκιούριτι που πρόλαβε και κατέβασε τα εξωτερικά ρολά».

Η μαρτυρία αυτή είναι σημαντική για τις Αρχές καθώς ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το κύκλωμα ασφάλειας έχει καταγράψει τη στιγμή της επίθεσης. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς αυτόπτης μάρτυρας:

Ήταν τρία ή τέσσερα άτομα και εμφανίστηκαν από την οδό Πόντου. Είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους -αν διέκρινα καλά- με κράνη και μαντήλια. Δεν διέκρινα γυναικεία φιγούρα παρά μόνο άνδρες. Στην αρχή πέταξαν τέσσερα μπουκάλια με μπογιά και αμέσως μετά με αντικείμενα που κρατούσαν, σφυριά διέκρινα, άρχισαν να προκαλούν φθορές σε τρεις επιφάνειες από τζάμι που είναι στην κεντρική πόρτα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι  ενώ η αναρχική ομάδα «Σύντροφοι και Συντρόφισσες από Καταλήψεις» είχαν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η «βιασύνη» του Μαξίμου να αποδώσει την καταδρομική στον Ρουβίκωνα, έδωσε την ευκαιρία στα μέλη της ομάδας να ανεβάσουν κείμενο στο διαδίκτυο με το οποίο αφού άδειαζαν το Μαξίμου χαρακτήριζαν «πολιτικό σχηματισμό» την ομάδα που επιτέθηκε με βία στα πρώην γραφεία του ΔΟΛ και τον Ρουβίκωνα ως «μέρος αντιεξουσιαστικού πολιτικού πεδίου».

Cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση