HomeHL-9Δεκάδες συλλήψεις στα αεροδρόμια της Κρήτης

Δεκάδες συλλήψεις στα αεροδρόμια της Κρήτης

Πιάστηκαν με πλαστά διαβατήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπαράζ συλλήψεων αλλοδαπών που προσπάθησαν να βγουν από τη χώρα χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια, σημειώθηκε στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν συνολικά 46 άτομα, 24 άνδρες και 22 γυναίκες, ηλικίας από 17 έως και 51 χρόνων, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό το εξωτερικό.

Πρόκειται για 24 Σύρους, 10 Αφγανούς, τρεις Παλαιστίνιους, τέσσερις Ιρανούς, έναν υπήκοο Υεμένης, έναν Ινδό, ένα Αλγερινό, έναν υπήκοο Ερυθραίας και έναν Ιρακινό.

Ειδικότερα, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στη διάρκεια των ελέγχων, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα 43 άτομα, άνδρες και γυναίκες με πλαστά διαβατήρια που υποτίθεται ότι είχαν εκδοθεί από τις αρχές Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Βουλγαρίας, Συρίας, Σλοβακίας, Νορβηγίας, Εσθονίας, Ουγγαρίας, Σουηδίας, Λιθουανίας, Αυστρίας, Βελγίου, Μάλτας, Ελβετίας και Παλαιστίνης.

Αντίστοιχα, στο αεροδρόμιο των Χανίων, συνελήφθησαν δύο νεαρά άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια Βρετανίας και Δανίας με προορισμό αεροδρόμια της Αγγλίας και της Σουηδίας.

Τα πλαστά διαβατήρια κατασχέθηκαν στο σύνολό τους και σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες με τις οποίες αναμένεται να οδηγηθούν στους εισαγγελείς Ηρακλείου και Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση