Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες για την άγρια επίθεση σε βάρος του 29χρονου άνδρα που παραμένει νοσηλευόμενος κινδυνεύοντας να χάσει το μάτι του.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση φέρεται ένας 15χρονος, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται, ενώ ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα ο πατέρας του και άλλα τρία άτομα, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του ανήλικου που ήταν παρόντες στη διάρκεια του άγριου επεισοδίου.

Οι τέσσερις άνδρες, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται η έξοδός τους από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Ηρακλείου ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος το θύμα της επίθεσης μετέβη στο σπίτι των κατηγορουμένων για να ζητήσει τον λόγο επειδή η οικογένεια του ανηλίκου τον θεωρούσε υπεύθυνο για μία φωτιά που είχε ξεσπάσει σε περιουσία τους.

Στο σπίτι βρίσκονταν ο 15χρονος, ο πατέρας του και τρεις ακόμα φίλοι της οικογένειας οι οποίοι όταν είδαν τον 29χρονο άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά σε βάρος του.

Κατά την διάρκεια του έντονου καυγά ο 15χρονος πήρε ένα ξύλο – στο οποίο υπήρχαν πρόκες – και χτύπησε τον 29χρονο στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι γείτονες ειδοποίησαν τις αρχές με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να μεταφέρει τον 29χρονο στο Βενιζέλειο όπου και διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρό τραύμα στο μάτι και πιθανότατα θα χάσει την όρασή του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση