HomeΚΡΗΤΗΕυχές του Γιάννη Κουράκη στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο

Ευχές του Γιάννη Κουράκη στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σεβασμιότατε

Έχουν ήδη παρέλθει υπέρ τα δέκα έτη, αφότου η Θεία Πρόνοια με αξίωσε της μεγάλης τιμής να Σας υποδεχτώ, ως Δήμαρχος της πόλεως του Ηρακλείου,  εις τη Δυτική είσοδο της και να Σας συνοδεύσω εις  την έδρα της Αρχιεπισκοπής,  Τον ιστορικό και μεγαλοπρεπή ιερό ναό του προστάτου Αγίου του Μεγάλου Κάστρου, του Αγίου Μηνά.

Στο μακρύ αυτό διάστημα, κατά το οποίο πολλάκις μου εδόθη η ευκαιρία της στενής συνεργασίας μαζί Σας, θεωρώ τύχη  αγαθή για τη πόλη μας, αλλά και τη Κρήτη , να σας έχει πνευματικόν της ταγό. Λιτός ,ασκητικός, μοναχικός εις το προσωπικό Σας βίο, ποιμαντορείτε την εκκλησία της Κρήτης με σοφία , αγάπη, όραμα και δημιουργικότητα , κατορθώνοντας -σε κρίσιμους καιρούς- να τη διατηρείτε πάντα σε »ήρεμα νερά».

Αναπτύξατε πολυσχιδή δράση σε πλείστους τομείς , ανακαινίζοντας  ιστορικές ιερές μονές, εγκαθιδρύοντας  αδελφότητες  και πραγματοποιώντας τεράστιο εσωτερικό έργο στην Εκκλησία, την  οποία οδηγήσατε, υπέρποτε άλλοτε, πλησίον της κοινωνίας  και ιδιαιτέρως της Νεότητας .

Εύχομαι σεβασμιότατε ,η Χάρις του Θεού, η οποία Σας οδήγησε εις τη »κεφαλή» της τοπικής εκκλησίας , να σας χαρίζει υγεία ,δύναμη και μακροζωία, ώστε να ολοκληρώσετε το έργο Σας , επ’ ωφελεία της Εκκλησίας και της Κρήτης μας.

Με βαθύτατο σεβασμό,
Γιάννης  Κουράκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση