HomeΕΛΛΑΔΑΟ Βερναρδάκης (ΣΥΡΙΖΑ) εκθειάζει Λαλιώτη: Υπέρ ενός αντιδεξιού μετώπου

Ο Βερναρδάκης (ΣΥΡΙΖΑ) εκθειάζει Λαλιώτη: Υπέρ ενός αντιδεξιού μετώπου

Σε άρθρο του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός αντιδεξιού και αντινεοφιλελεύθερου μετώπου αναφέρεται ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σε άρθρο του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», με τίτλο «Η μοναξιά του Λαλιώτη και το μήνυμά του».

Αφορμή για το άρθρο-παρέμβαση του Χρ. Βερναρδάκη αποτέλεσε το πρόσφατο άρθρο του Κώστα Λαλιώτη, με το οποίο καλεί το ΠΑΣΟΚ να μην απεμπολήσει τα αντιδεξιά χαρακτηριστικά του.

Ο κ. Βερναρδάκης πλέκει το εγκώμιο του παραδοσιακού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και μέμφεται την στάση των σημερινών στελεχών του.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: Ο Λαλιώτης, ένας άνθρωπος με αναμφισβήτητο πολιτικό και ιστορικό ένστικτο, είναι τραγικά μόνος μέσα σε αυτό το κομματικό απολίθωμα. Δυστυχώς, ο λόγος του δεν έχει αποδέκτες στη σημερινή πραγματικότητα του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη που έχουν απομείνει σκέφτονται μόνο την πολιτική τους επιβίωση και είναι ικανά να κάνουν τα πάντα γι’ αυτή. Η «Δεξιά» δεν είναι πια ένας φορέας ταξικής πολιτικής· είναι η σημαία της πολιτικής τους καριέρας. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έχει ξεχάσει τι σημαίνει Δεξιά, αλλά και, μέσω της βενιζέλειας σοφιστείας, αντιστρέφει το παλιό σύνθημα. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά, διαμηνύει συνεχώς, κολλώντας σαν βδέλλα στο άρμα του μητσοτακισμού.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «απέναντι στη βαρβαρότητα του κοινωνικού αυτοματισμού πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις και να αναζητήσουμε τη συσπείρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του αντιδεξιού και αντινεοφιλελεύθερου τόξου σε ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για τη δημοκρατία και την κοινωνία. Σε αυτό το μέτωπο, όπως λέει, είναι ισότιμα όλοι και όλες ευπρόσδεκτοι και ευπρόσδεκτες, ανεξάρτητα από το ποια πολιτική κληρονομιά τούς καθορίζει».

«Και η παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη βοηθά πολλαπλά σε αυτή την οδό, κυρίως γιατί υπενθυμίζει στην εναπομείνασα βάση του ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα αυτό ή θα είναι αντιδεξιό (και αντινεοφιλελεύθερο) ή δεν θα υπάρχει καθόλου» προσθέτει ο κ. Βερναρδάκης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση