HomeΕΛΛΑΔΑΑβραμόπουλος: Να αντέξει στους ανέμους του λαϊκισμού η Ευρώπη

Αβραμόπουλος: Να αντέξει στους ανέμους του λαϊκισμού η Ευρώπη

«Πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα τα ευρωπαϊκά σύνορά μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το μήνυμα πως η Ευρώπη πρέπει να αντέξει στους ανέμους του λαϊκισμού, «που απειλούν τις αξίες της», αλλά συγχρόνως πρέπει «να διαχειριστούμε καλύτερα τα ευρωπαϊκά σύνορά μας και τα μεταναστευτικά ρεύματα», πέρασε μέσω συνέντευξής του στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agi o ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την μετανάστευση, την ιθαγένεια και τις εσωτερικές υποθέσεις, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πιο αναλυτικά, τόνισε ότι «οι λαϊκιστές χρησιμοποιούν το μεταναστευτικό για να αμφισβητήσουν τις αξίες που έχουν βασική σημασία για τις δημοκρατικές κοινωνίες μας. Είναι χρέος μας-προσθέτει- να αντέξουμε, να τις υπερασπιστούμε και συγχρόνως να διαχειριστούμε καλύτερα τα ευρωπαϊκά σύνορά μας και τα μεταναστευτικά ρεύματα».

Παράλληλα, εγγυήθηκε πλήρη στήριξη στην Ιταλία και στον υπουργό Εσωτερικών της, Μάρκο Μιννίτι, ενώ τάχθηκε υπέρ ενός «δίκαιου συστήματος για την υποδοχή των προσφύγων», το οποίο να βασίζεται «στα θεμέλια της αλληλεγγύης και της κοινής ευθύνης».

«Συμφωνώ με τον υπουργό Μιννίτι όταν λέει ότι είμαστε ακόμη μέσα στο τούνελ, ότι το τούνελ είναι μεγάλο αλλά πως, παράλληλα, αρχίζουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του. Θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμες τις επαφές του με τους δημάρχους όλης της Λιβύης, για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία μας στην περιοχή», επισήμανε ο αρμόδιος επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η σύνοδος της προσεχούς Δευτέρας (28/08) στο Παρίσι, με θέμα το μεταναστευτικό, είναι πολύ σημαντική. «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την οικοδόμηση της επόμενης κοινής προσπάθειας, με τους εταίρους μας στην Αφρική, για την διαχείριση του μεταναστευτικού στην κεντρική Μεσόγειο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών μελών της, εξήγησε, είναι η συνεργασία αυτή να βελτιώσει την κατάσταση των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους και κατά τη μεταναστευτική τους πορεία, «να στηριχθούν για την εθελούσια επιστροφή τους στα σπίτια τους και να ανοίξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί για την Ευρώπη, και με την επανεγκατάσταση όσων έχουν δικαίωμα στη διεθνή προστασία».
newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση