HomeHL-9«Χαμόγελα» ικανοποίησης από τους εμπόρους για τις εκπτώσεις

«Χαμόγελα» ικανοποίησης από τους εμπόρους για τις εκπτώσεις

Διαρκούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου – Τι φοβούνται οι καταστηματάρχες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των εμπόρων καθώς οι φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις είναι άκρως ικανοποιητικές.

Ο κόσμος φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε στις γενναίες προσφορές των καταστηματαρχών και προχώρησε σε αρκετές αγορές.

«Υπάρχει ικανοποίηση από την κίνηση στις εκπτώσεις. Ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος μπαίνει στα καταστήματα και ψωνίζει. Βέβαια, οι έμποροι έχουν προχωρήσει σε πολύ γενναίες προσφορές προκειμένου να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης ο οποίος παράλληλα επεσήμανε πως συγκριτικά με πέρυσι η κίνηση κινείται στα ίδια επίπεδα.

Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι θερινές εκπτώσεις

Οι μεγαλύτερες σε διάρκεια θερινές εκπτώσεις αναμένεται να είναι οι φετινές καθώς δεν θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου όπως είθισται κάθε χρόνο αλλά έχουν παράταση για 15 ημέρες.

«Οι εκπτώσεις στο Ηράκλειο φέτος θα διαρκέσουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου κι αυτό επειδή δεν έγιναν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου. Τότε πήραμε την απόφαση – μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη – εκείνες οι ημέρες να προστεθούν στις θερινές εκπτώσεις κι έτσι σημειώθηκε αυτή η παράταση», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Κουμαντάκης.

Φόβος τα… μπιλιετάκια με τον ΕΝΦΙΑ

Ο μεγάλος φόβος των εμπόρων για τις φετινές εκπτώσεις είναι τα… μπιλιετάκια που αναμένεται να «σκάσουν» στα τέλη του Αυγούστου.

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες θεωρούν ότι η πολύ καλή κίνηση που επικρατεί τελευταία στην αγορά ίσως να μην συνεχιστεί εξαιτίας του ΕΝΦΙΑ.

«Ευελπιστούμε ότι η κίνηση θα συνεχίσει με ανοδική πορεία ωστόσο φοβάμαι ότι τα ειδοποιητήρια που θα αρχίσουν να καταφτάνουν από την εφορία στα τέλη του Αυγούστου – και αφορούν τον ΕΝΦΙΑ – ίσως επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των καταναλωτών και πιθανότατα να μην υπάρχει η διάθεση για αγορές», τόνισε ο κ. Κουμαντάκης.

Οι Ηρακλειώτες στηρίζουν την τοπική επιχειρηματικότητα

Ένα ακόμα θετικό που έχει προκύψει κατά τις φετινές θερινές εκπτώσεις είναι ότι οι Ηρακλειώτες αρχίζουν σταδιακά και στρέφονται προς την τοπική επιχειρηματικότητα.

Παρά τα τόσα πολυκαταστήματα από διεθνείς αλυσίδες του εξωτερικού που έχουν «πλημμυρίσει» την πόλη, ολοένα περισσότεροι καταναλωτές… ψηφίζουν τα τοπικά καταστήματα.

«Υπάρχει μία μερίδα κόσμου, που φέτος έχει αυξηθεί κατά πολύ, η οποία στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα. Δεν πάει δηλαδή σ’ ένα πολυκατάστημα για να ψωνίσει αλλά κάνει τις αγορές της από τις τοπικές επιχειρήσεις. Αυτό είναι πολύ θετικό κι ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κουμαντάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση